27-годишният Деян Куздов бе избран за председател на Управителния съвет

...
27-годишният Деян Куздов бе избран за председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Деян Куздов: Целта е Етър да остане в елита, ще предложим на Петко Петков да продължи

27-годишният Деян Куздов бе определен за ръководител на Управителния съвет на. Той е притежател на маркетингова компания, измежду дейните последователи на Етър и е най-младият консултант във Великотърновския общински съвет, ръководител е на Постоянната комисия по въпросите на младежта и спорта. Минути след избора на новото управление Деян Куздов даде и първото си изявление като началник на „ виолетовите”.

– Г-н Куздов, какво реши на първото си съвещание новата клубна администрация?

– Имаме 7-членен нов Управителен съвет, който избра мен за ръководител. На първо време би трябвало незабавно да решим казуса със старши треньора. Всички сме на мнение, че първо би трябвало да създадем диалог с него и да му предложим да остане ментор на „ виолетовите”. Надяваме се да продължи да води тима. В противоположен случай би трябвало да стартираме да търсим нов старши треньор.

– Оптимист ли сте, че господин Петков ще остане отпред на „ виолетовите”?

– Както споделих, ние ще преговаряме с него. Той също има своите визии, в случай че гледните ни точки съответстват, няма проблем да продължи да води тима. Това зависи и от двете страни.

– Една от аргументите да си тръгне бе, че не му бе позволен трансфер на футболист. Мислите ли към този момент за нова селекция?

– Разбира се. Селекцията е отворен развой, до октомври Етър има време да направи избрани промени в селекцията, несъмнено това зависи и от бъдещия старши треньор.

– Склонни ли сте на взаимни отстъпки, с цел да запазите Петко Петков?

– Вижте, споделих, че това е двустранен развой, зависи от мненията и на двете страни. Ние като нов Управителен съвет ще го поканим на диалог и ще забележим какво ще стане.

– Каква е първата задача, която си поставяте като нов началник на Етър?

– Най-първата задача е да успокоим футболистите, тъй като сезонът към този момент тече и няма време за губене. Те би трябвало да са сигурни, че Етър го чака положително бъдеще и футбол във Велико Търново ще има. Феновете също би трябвало да са спокойни, задачата на всички в Управителния съвет е Етър да резервира мястото си в Първа лига.

– Досегашният началник проф. Камарашев съобщи, че отговорностите на клуба са 538 000 лева Какво ще предприемете?

– Клубът продължава да си действа. Имаме подписано съглашение с Национална агенция за приходите, което се извършва прецизно. Аз нямам терзания по този мотив и Етър ще продължи по проект да погасява тези отговорности.

– Липсата на общоприет спонсор е реалност, ще работите ли в тази посока?

– Радващото е, че представителите на великотърновския бизнес застанаха зад клуба, влязоха в управата. Да, казусът с общоприет спонсор стои от години и ще работим интензивно и в тази посока и се надявам да откри позволение. Най-естественият ход на нещата е първо да обхванем великотърновския бизнес да оказва помощ на клуба.

– Футболистите споделиха, че има напрежение и то най-много поради ръководството. Предстои ли ви среща с играчите?

– Естествено, в най-скоро време. Трябва да внесем утешение измежду футболистите, с цел да можем да извлечем в най-голяма степен максимума от техните качества. Все отново чакаме и резултати на терена, освен организация и ръководство.

– За край, бихте ли се наел с прогноза на идния мач с, който е след броени дни?

– Моето предпочитание е Етър да излиза и играе за победа във всеки един мач, уповавам се да успеем да зарадваме хората и в мача с Лудогорец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР