27 деца от вписаните във водения към Регионална дирекция за

...
27 деца от вписаните във водения към Регионална дирекция за
Коментари Харесай

27 деца са осиновени във Варненско от началото на годината

27 деца от вписаните във водения към Регионална дирекция за обществено подкрепяне – Варна указател на деца за цялостно осиновяване са осиновени през първите 9 месеца на 2017 година. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус” – Варна Димитричка Кънчева, шеф на Регионална дирекция за обществено подкрепяне – Варна.
Тя добави, че 20 от децата са осиновени в България по реда на националните осиновявания. Към сегашния миг за още едно дете тече процедура по национално осиновяване и следва изговаряне на Окръжен съд – Варна.
„ Седем деца са осиновени в чужбина по реда на интернационалните осиновявания. Три от децата са били отглеждани от приемни фамилии, а четири деца в резидентна услуга – Център за настаняване от фамилен вид. Децата, осиновени от чужденци, са на възраст над 7 години. Към момента тече процедура по интернационално осиновяване на 10 деца, като 7 от децата са със здравословни проблеми на възраст над 5 години, настанени в приемни фамилии, 1 дете е с увреждане и е настанено в резидентна услуга и 2 деца с увреждания, настанени в Дом за медико-социални грижи за деца “, сподели още Димитричка Кънчева.
В съпоставяне за същия интервал на 2016 година са осиновени общо 39 деца, 30 по реда на националните и 9 по реда на интернационалните осиновявания. „ Отчита се понижение на общия брой осиновени деца, което е най-значително при децата, осиновени в България.
Причината е, че вписаните през актуалната година деца са на възраст над 7 години от малцинствени етноси, с изразени етнически белези и деца в родствена връзка. За тези деца няма искащи кандидат-осиновители от България “, уточни Димитричка Кънчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР