26 организации от Северозапада се включват в инициативата на Джуниър

...
26 организации от Северозапада се включват в инициативата на Джуниър
Коментари Харесай

Ученици стават мениджъри за един ден

26 организации от Северозапада се включват в самодейността на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден ", която ще се организира през днешния ден, 12 октомври. Те са оповестили 75 позиции (29 във Видин, 25 във Враца, 21 в Монтана) за 143 възпитаници или студенти. Сред оповестените места има за шеф на учебно заведение и детска градина, преподавател, кмет, шеф на хипермаркет, маркетинг шеф на футболен клуб, шеф на отдел.
Ученик в ПГ "Проф. доктор Асен Златаров " във Видин става управител за един ден и сяда на управително място в общинската администрация. Иво Андреев ще се запознае с работния развой на заместник-кмет.
"Смятам, че ще бъде доста забавно и ще придобия опит. Не съм доста наясно, само че считам, че ще придобия познания. "
Системен админ във Видинската библиотека през днешния ден ще бъде ученичката от ПГ "Проф. доктор Асен Златаров " Теодора Стефанова.
"Професията, за която аплайвам няма нищо общо с образованието ми, само че обичам книгите и желая да знам по какъв начин толкоз доста книги се подреждат и се намират толкоз елементарно. "
Осем възпитаници ще имат опция да се срещнат работата в БНР като редактори и звукорежисьори. Единадесетокласничката Даниела Маркова заема едно от местата на музикалните редактори.
"Смятам, че музиката прави живота на хората по-добър и ми е забавно по какъв начин в областта на публицистиката тя може да помогне и по какъв начин взаимодейства с работата. "
"Искаме да следим работния развой и да проследим стъпките при основаването на подготвен артикул в медията ", споделиха определените за редактори Нора Ванкова, Роксана Димитрова и Мартин.Младите мениджъри ще получат и документи от приемащата организация. Към момента 103 от учениците от района сполучливо са намерили своето място в границите на самодейността.
По време на "Мениджър за един ден " одобрени експерти от всички сфери на бизнеса и публичния живот дават опция на младежите да се срещнат с работата на съответната организация. Реализирайки на процедура своята обществена отговорност, домакините потапят своите "мениджъри за един ден " в работното си всекидневие, демонстрират им от вътрешната страна по какъв начин работи техният бранш и ги въодушевяват да открият своето професионално предопределение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР