26-годишният рехабилитатор Яков Демянов извади кръста на Богоявление от водите

...
26-годишният рехабилитатор Яков Демянов извади кръста на Богоявление от водите
Коментари Харесай

26-годишен мъж извади кръста на Богоявление в Кърджали

26-годишният рехабилитатор Яков Демянов извади кръста на Богоявление от водите на река Арда в Кърджали.
 Българска телеграфна агенция
Близо 30 мъже и младежи на възраст над 14 години скочиха в конкуренция за кръста, който за поредна година бе хвърлен от Пловдивския митрополит Николай, дошъл особено за празника в града.

Яков скача не за първи път, само че за първи път го хваща, описа след ритуала той. Пожела си хората да се грижат за себе си и за природата и без значение какво вършат, да знаят, че Господ постоянно гледа, даже когато те не го виждат.
 Българска телеграфна агенция
За поредна година Богоявленски обред бе проведен и за деца до 14 години. В басейн с топла вода скочиха също към 30 деца, само че пръв до кръста доближи седмокласникът Костадин Величков на 13 години, който си пожела здраве.
 Българска телеграфна агенция
Днешният Йордановден в Кърджали стартира с тържествена Света литургия в средновековния манастирски комплекс " Св. Йоан Предтеча ", в която взе участие и митрополит Николай. След това той освети бойните флагове на военното формирование от взаимното командване за специфични интервенции от Пловдив.
 Българска телеграфна агенция
Последва литийно шествие, предвождано от иконата на Св. Йоан Предтеча, с вградени мощи на светеца. Сред формалните посетители на събитието бяха кметът на Пловдив Здавко Димитров, Цвета Караянчева - ръководител на 44-о Народно събрание, бригаден военачалник Явор Матеев, свещеници от града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР