26-годишният посрещач, който през последните два сезона спечели Шампионската лига

...
26-годишният посрещач, който през последните два сезона спечели Шампионската лига
Коментари Харесай

Камил Семенюк: Искам да спечеля за трети пореден път Шампионската лига, но този път с Перуджа

26-годишният посрещач, който през последните два сезона завоюва Шампионската лига с родния си клуб ЗАКСА (Кендженджин-Козле) и бе избиран и в двата финала против Тренто за MVP желае до продължи традицията и да триуфира в най-престижния европейски клубен шампионат за трета поредна година, само че този път с Перуджа.

Високият 194 сантиметра волейболист през последните години завоюва 3 трофеи, 3 Купи и две Суперкупи на Полша, както и 2 трофеи в шампионската лига със ЗАКСА.

„ Честно казано, това не беше елементарен избор. Не тъй като имах толкоз доста предложения от други клубове, а тъй като трябваше да схвана дали Перуджа е верният избор за мен сега. За мен идващият ще бъде първият сезон отвън града, в който съм роден и изключително отвън страната ми, тъй че желаех да направя интелигентен избор и това би било най-хубавото за мен като състезател. И какво можех да избера, идвайки от най-хубавия европейски клуб през последните две години? Само Перуджа може да ми даде нови провокации и опция да израсна като състезател. Клуб, като във футбола да вземем за пример Реал Мадрид, където всяка година упованията за сезона са оптимални и по тази причина е автоматизирано играчът да дава най-хубавото от себе си всеки ден ”, съобщи полският национал.

Семенюк е наясно с упоритостите на Перуджа.

„ Това не е специфична или нова обстановка за мен, даже в предходния ми клуб имаше огромни упования и огромни цели. Ситуация, която от една страна може да бъде стресираща, само че въпреки това ви тласка постоянно да вършиме всичко допустимо. В персонален проект задачата ми е да дам всичко от себе си за моя тим, желая всички в клуба да са щастливи и удовлетворени от мен. "

Перуджа мечтае да завоюва Шампионската лига от години. Семенюк завоюва последните две издания, поговорката, без увещания, споделя „ няма двама без три “.

„ Мисля, че Шампионската лига е фантазията не на Перуджа, а на всеки клуб. Печелих този трофей два пъти поред със ЗАКСА, не мисля, че доста ни имаха вяра, само че ние показахме с изключение на самостоятелните си качества, на първо място, че сме тим. В Перуджа, където имаме отличен тим на хартия, ще би трябвало да се опитаме да създадем същото, демонстрирайки освен нашата характерност, само че и че сме тим. Надявам се да донеса малко шанс, откакто завоювах това съревнование през последните години, и се надявам да успеем да спечелим Шампионската лига през идващия сезон ”, добави Камил Семенюк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР