26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ Благоевград

...
26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ Благоевград
Коментари Харесай

Млада родилка почина в болницата в Благоевград 10 дни след раждането

26-годишна родилка от Сандански умря в реанимация на МБАЛ Благоевград 10 дни след раждането на второто си дете. Младата жена родила крепко момченце и неотложно е преведена в най-тежкото болнично поделение с тежка зараза, интубирана е и 10 дни лекарите се борили за живота й.

Случаят бързо се разнесе и скандализира обществеността, която е мощно сензитивна по тематиката, защото това е следващата родилка, починала при мистериозни условия в локалното здравно заведение.

Обяснението по случая, което дават медиците, е че дамата от Сандански е постъпила в болница с висока температура в недобро здравословно положение. Имала тежка зараза на бъбреците. Започнала родова активност и тя е превозена в регионалния център Благоевград от Сандански, съобщи Struma.com. Незабавно е направено секцио, без всевъзможни затруднения, извадено е крепко бебе, малко над 3 кг и майката веднага  е преведена в реанимация, поради инфекцията, с която е призната в болничното заведение.

Докато е лекувана в реанимация е викан столичен съветник, положението и не разрешавало да бъде транспортирана в София. Това настояват лекарите, описвайки повода за гибелта на младата жена като отхвърлят, раждането да е в основата на съдбовния и край. Близките на умрялата всекидневно били в болничното заведение и знаели, че тя е постъпила с зараза в родилно поделение, по тази причина и нямали искания към здравното заведение, споделят медиците. Това е обяснението им за случилото се. 

Възможно е това да е истината, само че обществото не има вяра и настръхна след следващата гибел на млада жена, настъпила след раждане в благоевградската болница. Припомняме, че  преди година в родилно издъхна 29- годишна жена от квартал " Еленово ", умря и бебето и. Живота си загуби друга родилка, за която споделиха, че повода за гибелта е коронавирус. Пак в родилно, неотдавна, избухна скандал със счупено краче на бебе от Симитли и се оказа, че виновникът е в отделението.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР