26-годишен петричанин успя да постигне промяна на пола и името

...
26-годишен петричанин успя да постигне промяна на пола и името
Коментари Харесай

Син на известна манекенка и столичен бизнесмен мина през много операции, за да се превърне в жена! И вече е такава, след като съдът...

26-годишен петричанин съумя да реализира смяна на пола и името си в женски със правосъдно решение. Безпрецедентното дело бе прегледано в Районен съд – Петрич на съображение член 73 от Закона за гражданската регистрация, откакто в молбата си мъжът бе показал, че се усеща като жена и се показва като такава в обществото. Освен това младият мъж провеждал хормонално лекуване, което засилило вторичните женски полови белези у него и се подложил на серия от хирургични интервенции на тялото, с цел да наподобява като жена.

За феминизирането на лицето си е направил ларингопластика, липоаспирация, липектомия на шията, примодолиране на челото и ъглите на долната челюст, пластична интервенция на брадичката, липофилинг на гърдите, както и липоаспирация на цялото тяло – ханш, стомах, бедра. Сложните интервенции, над 10, били направени в студентска болница във Франция, като били изцяло безвъзмездни, защото разноските се поемат от страната. През тази година предстояла най-важната – унищожаване на мъжкия сексуален орган и оформяне на женски полови органи, като изказванията му са подкрепени с медицински документи, написа " Струма ".



Според експертното мнение на френските лекари се касае за разстройство на половия идентитет, или по този начин наречената „ транссексуалност “. В молбата си петричанинът разказва, че като дете си играел с девойките, обличал се в женски облекла и приказвал за себе си в женски жанр, желал да го харесват момчетата. Още в юношеските години се вълнувал от женски тематики и ползи и се увличал от мода. В правосъдна зала той разказал, че след гибелта на майка му, която била известна менекенка, бил отгледан от неговите баба и дядо. Като консервативни хора, те се пробвали да го вкарат в „ правия път “, отрязали му косата и му махнали роклята. Бащата, прочут софийски предприемач, имал още три дами и други деца, той също не приемал особеното съзнание на сина си и го тормозил душевен. Още от 10-годишен го изпратил да учи в частни американски учебни заведения – първо в Унгария, след това в лицеи в Швейцария, Австрия и най-после приключил фешън дизайн във Франция.

26-годишният юноша, който образно наподобява като жена, работил и като манекенка. Единствена спънка след физическата му промяна оставали персоналните му документи, в които е вписан като мъж, което му създавало прочувствен дискомфорт, заради което желае смяна на пола и името си. В хода на делото е позволена съдебномедицинска експертиза от вещото лице Петко Величков, който, откакто се срещнал с медицинските документи и направил персонален обзор, е безапелационен, че процесът на транссексуалност е необратим.

След разбора на доказателствата арбитър Атанас Кобуров позволява промяна на пола от мъжки в женски, както и на трите имена, което да бъде отразено в формалните документи на работа ГРАО.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР