26 000 души са заявили помощ за първокласници, а 17

...
26 000 души са заявили помощ за първокласници, а 17
Коментари Харесай

Родители ще връщат помощи за ученици при пет неизвинени отсъствия

26 000 души са декларирали помощ за първокласници, а 17 000 за осмокласници. Периодът за събиране на заявки е 15 октомври. Родителите ще получат 300 лв. на два пъти, би трябвало да имат записка, че детето е записано в учебно заведение. Ако децата имат 5 неизвинени отсъствия, родителите би трябвало да връщат сумите. Миналата година за първокласници 660 родители са прибирали суми, а 1500 за осмокласници. Това сподели за NovaNews.bg зам.-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска.
Прочетете още
Според нея служебният кабинет може да взема стопански решения по отношение на рецесиите. 

" Сумите и коефициентите за обществените помощи бяха увеличени. Те би трябвало да бъдат обвързани с линията на беднотия ", безапелационна е тя. И добавя, че родителите на първокласниците и осмокласниците могат да получат помощ без критерии.

По думите ѝ със съглашението сред общественото и земеделското министерство ще бъдат обезпечени потребностите на нуждащите се от по-евтини дърва. " Интересът към целевата помощ е значителен - над 260 000 души, а над 160 000 към този момент имат отпуснати заповеди. Помощта е в размер на 623,55 лева Дървата ще бъдат раздадени по места. Кампанията ще продължи до 31 октомври. Предвиждаме да бъдат обхванати 310 000 души. Ако останат средства, бихме могли да дадем спомагателна поддръжка ", заяви Клисурска. И акцентира, че няма да бъде в листите на Българска социалистическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР