25 учени от БАН, както и други български изследователи се

...
25 учени от БАН, както и други български изследователи се
Коментари Харесай

Десетки български учени са сред най-добрите 2% в света


25 учени от Българска академия на науките, както и други български откриватели се подреждат измежду най-хубавите 2% в света
(снимка: CC0 Public Domain)

Десетки откриватели от Българска академия на науките попадат измежду първите два % топ учени в света, съгласно новата ранглиста на Стандфордския университет, оповестиха от академичната институция .

Българските откриватели са от разнообразни области на науката и заемат челно място в класацията на американския университет в състезание с милиони свои сътрудници от целия свят.
още по тематиката
Класацията групира всички откриватели в 22 научни области и 176 под-области. Тя е формирана въз основа на сложен разбор, който обгръща информация за брой цитирания, H-индекс, поправен в съавторство Hm-индекс, цитати на публикации при разнообразни позиции на авторство и други

Ето и описът на 25-те учени от Българска академия на науките по реда на появяването им в класацията, както и мястото, което заемат в съответната област:

Освен от Българска академия на науките, в класацията попадат имената и на учени от Софийския университет „ Св. Кл Охридски ”, ХТМУ и други висши учебни заведения, измежду които са членовете на Академията акад. П. Кралчевски, член кор. Н. Денков, член кор. Н. Витанов, член кор. Д. Цалев и член кор. К. Данов, прецизираха от Академията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР