25 ноември (събота), денят, в който заваля първия обилен зимен

...
25 ноември (събота), денят, в който заваля първия обилен зимен
Коментари Харесай

Феновете, които заслужават развитие на футбола

25 ноември (събота), денят, в който заваля първия изобилен зимен сняг. Денят, в който мачовете от българското състезание бяха застрашени с отсрочване, а някои от тях в действителност бяха отсрочени, други прекратени и доиграни, само че трети се играха. Въобще синоптичните прогнози предвещаваха задоволително снежен уикенд.

Гара „ Север “ в София се намира в столичния квартал Надежда. Тя е идната след Централна гара в посока Искърското дефиле, Мездра, Враца и Видин. В много овехтялата чекалня влака чакат 44-годишният Манол Илиев и неговият 5-годишен наследник Игор. Тръгнали са на мач... в Своге... ще гледат дуела от Втора лига Спортист Своге – Беласица.

„ Футболът е в кръвта ми, желая да виждам мачове онлайн. Не ме плаши времето. Да, вали сняг, в този момент ще кача дребния за първи път на трен “, споделя Манол.Оказва се, че той е роден в София, израснал в София, почитател е на Левски, само че татко му е от Петрич и от години следи Беласица. Ходил е по мачовете, когато петричани играха в Югоизточната Трета лига, а в този момент, когато може, пътува и за мачовете в региона на София. 12-годишният му наследник остава самичък в къщи, а двамата с Игор потеглят на футболно премеждие.

Снегът се ускорява, а Своге въпреки всичко се намира в планината и се чака времето да е по-тежко, само че това не пречи на двамата футболни пътешественици.

„ Аз съм фен на футбола. Не съм ултрас или нещо такова. Обикновен човек съм. Ходя на мачове на Левски, само че проследявам и Беласица. По време на пандемията футболът ми липсваше. Помня по какъв начин отидох на един мач сред Надежда Доброславци и Беласица, тогава не пускаха хора по трибуните, само че на тези игрища може да гледаш и извън. Умрях от мраз тогава, само че гледах футбол “, спомня си Манол.

Всъщност двамата с дребния Игор хващат много ранен трен за Своге и идват в града на шоколадите близо 2 часа преди началото на мача. Използват времето, с цел да се разходят в града и да обядват, а по-късно идват и на стадиона. Времето е студено и двамата получават покана от домакините да гледат мача от ложите, с цел да може Игор да влиза на топло понякога, само че пък и той се кефи на батковците, които ритат топката по терена.

В този ден в Своге сняг няма, само че във Враца едвам съумяват да изчистят терена, с цел да се играе Ботев Враца – Локомотив Пловдив, а няколко часа по-късно в София времето се утежнява, а мачът ЦСКА – Етър Велико Търново е спрян поради мощен снеговалеж. По същото време Манол и Игор пътуват в противоположния трен сред Своге и София, с цел да приключат едно забавно и студено футболно премеждие.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР