24chasa.bgБлизките събраха 48 000 долара от даренияПолякът, разстрелял 5-има свои

...
24chasa.bgБлизките събраха 48 000 долара от даренияПолякът, разстрелял 5-има свои
Коментари Харесай

Убиецът в Чикаго писал: Никаква милост!

24chasa.bg

Близките събраха 48 000 $ от дарения

Полякът, разстрелял 5-има свои съседи в Чикаго, от които 3-ма българи, е възнамерявал нападението, заяви АП. На 66-годишния Кшищоф Марек са повдигнати обвинявания за 5 убийства и той остава в ареста за непрекъснато.

На чуване в областен съд прокурорите споделиха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени отвътре на вратата в жилището му. На едната пишело: “Никаква благосклонност. Помни какви мръсотии ти вършат, ти контролираш нещата, не те. Стига толкоз. Те би трябвало да платят за това ”. На другата пишело: “Утре. Никаква благосклонност, никакво неуместно съмнение. Помни кой си. Помни какво ти направиха. Те би трябвало да платят за това ”. Вероятна причина за касапницата e финансов напън, на който може би е бил подложен в последните дни, защото банкрутирал и имало заплаха да изгуби жилището си.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Местни избори 2019
Марек е пенсиониран строителен служащ, който в събота вечер в чикагския квартал Дънинг простреля с револвер 5 индивида в постройката, където живеел от 15 година Три от жертвите са българско семейство, които вечеряли вкъщи. 65-годишната Искра Попова и към 45-годишният ѝ наследник Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях бил и 61-годишният американец Дейвид, сътрудник на Искра. Всички починали на място. На по-горния етаж тежко ранена беше 53-годишната полякиня Йоланта Тополска, която също умря.

“Иво и Цветанка бяха едни прелестни и положителни християни ”, съобщи отец Димитър Димитров от църквата “Свети Иван Рилски ” в Чикаго за Нова тв. Именно той направил водосвет на жилището на убитите.

 

цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР