24 май е най-светлият празник, който обединява всички. Това каза

...
24 май е най-светлият празник, който обединява всички. Това каза
Коментари Харесай

Николай Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички

24 май е най-светлият празник, който сплотява всички. Това сподели министър председателят Николай Денков във връзка предлагането на ПП-ДБ 24 май да бъде разгласен за народен празник.

Премиерът се завърна от Атина, където се срещна с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис.

Денков разяснява и изявлението на съветския политик Пьотр Толстой, който съобщи, че Русия няма проблем с България и Румъния, тъй като по цялото крайбрежие на Черно море са съветски жители и двете страни не са такива, с които „ които има смисъл да се играят игрички “. Според него страната ни не трябва да се поддава на провокации, а съветските жители, които живеят в България би трябвало да бъдат третирани като жители, които живеят в България, те не могат да стават жертва, безапелационен е министър председателят.

Тези изявления се вършат за вътрешна приложимост на съветската аудитория, с цел да се покаже какъв брой са велики нещата, които се вършат сега, само че те си имат и външна публика, безапелационен беше Денков.

Това, което беше значимо за нашата страна е да забележим до каква степен можем да се включим в концесиите на пристанищата в Кавала и Александруполис, разяснява Николай Денков диалога си с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис. По отношение на Кавала следва сключване на контракт на гръцката страна с концесионера и ясно декларирано единодушие България да се включи в концесията. Изходната точка за договаряния е 20% присъединяване на България, това е без значение от терминалите за полутечен газ, това е за самото пристанище, тъй че следва в идващите месеци да има развиване по тази тематика, сподели Денков.

По отношение на пристанището в Александруполис там преди няколко месеца беше спряна концесията, само че гръцкият министър председател сподели, че сега се преглеждат разновидности и в случай че бъде открита до края на годината, ще има опция България да съобщи интерес, който е заявявала и различен път.

По отношение на газовите връзки, знаете, че те са построени и Гърция изигра основна роля предходната година, когато беше спрян газа от Газпром, с цел да можем без спиране да захраним нашата стопанска система. В момента се работи интензивно по разширение или увеличение на интензитета на газа, който може да се подаде. Това се прави посредством слагане на спомагателни компресорни станции и това разрешава освен България да бъде захранена, само че да може да се придвижва газ и към прилежащи страни на север и на запад от нас, съобщи още Денков.

Третата значима тематика, разисквана сред двамата министър председатели, е обвързвана с уговорките, които към този момент са почнали да извършват гръцките сътрудници по развиване на ЖП линиите, които са от главен интерес за България - едната е към Кулата, другата към Свиленград. След като техническите проблеми с гръцките железници, към този момент се позволяват, сега към този момент се работи, с цел да може през трасето да се придвижват повече товари, изясни Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР