24-ма украински моряци остават в руския арест без възможност за

...
24-ма украински моряци остават в руския арест без възможност за
Коментари Харесай

Притеснение в Бановка заради арестувания Владимир и военното положение

24-ма украински моряци остават в съветския арест без опция за връзка с околните си след случая в Керченския пролив. Сред тях е и бесарабският българин Владимир Варимез.

Той е един от младежите в одеското село Бановка.
Снимка: bTV
Неговите връстници и другари още не могат да повярват какво се е случило с него.
Майката на арестувания в Русия бесарабски българин: Искаме да ни върнат децата Родителите на Владимир Варимез към момента нямат връзка с него
Всички локални хора са на мнение, че карцерът е тежък удар за българската общественост.
Украйна поема грижите за фамилиите на арестуваните от Русия моряци Сред тях е и бесарабският българин Владимир Варимез от село Бановка
„ Селото и фамилията претърпяват тежки моменти (…) Ситуацията е доста сериозна”, споделя учителят Александър Румелийски.
Снимка: bTV
И съгласно кмета Виктор Генчев обстановката е комплицирана. Семейството ще получи помощ от страната и общината, първоначално – еквивалентът на към 3000 лева Най-важната помощ обаче е съчувствието, безапелационен е той.
Украйна затвори границите си за мъже от Русия сред 16 и 60 години Мерките са част от оповестеното военно състояние в страната
Военното състояние след морския случай тревожи бесарабските българи. Казват, че е безпричинно при толкоз по-тежки събития през последните години и евентуално тази ескалация има общо с изборите. Всички се надяват, че и в Киев, и в Москва ще проявят разсъдък и няма да се стигне до война.
Снимка: bTV
Семейството на Владимир към този момент е наело юрист. А кметът се пробва посредством медиатори да откри връзка с момчето.

Напрежение в Керченския пролив Румен Петков: България прибързано упрекна Русия за напрежението в Керченския пролив Украйна затвори границите си за мъже от Русия сред 16 и 60 години Украйна анулира отчасти локалните избори поради военното състояние Адвокат: Задържаните в Крим моряци са трансферирани в Москва Майката на арестувания в Русия бесарабски българин: Искаме да ни върнат децата Плененият бесарабски българин от украинския флот преди е служил в Крим Командирът на украинските Военноморски сили: Турция да затвори Босфора за съветски кораби Бесарабски българин е измежду арестуваните от Русия украински военни Украинският дипломат: Преди имаше хибридна война, в този момент е открита експанзия Напрежението сред Украйна и Русия продължава да ескалира Съветът по сигурността към Министерски съвет: Русия неотложно да освободи плавателните съдове на Украйна Димитър Бечев: Конфликтът сред Русия и Украйна няма да ескалира във война Първи свидетелски показания на арестуваните в Русия украински моряци Румен Радев прикани за деескалация на напрежението сред Русия и Украйна Световните водачи приканват Русия и Украйна за въздържаност и разговор Международната общественост прикани Русия и Украйна за въздържаност Напрежението сред Русия и Украйна ескалира (ОБНОВЕНА) Руските сили откриха огън по украинската флотилия и я взеха на абордаж (ВИДЕО) Украйна и Русия натрупат бойни кораби сред Черно и Азовско море след случай (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР