24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, срещу когото има висящо дело

...
24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, срещу когото има висящо дело
Коментари Харесай

Начо Пантелеев, подсъдим за смъртта на Ферарио Спасов - с глоба за марихуана

24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, против който има висящо дело за злополуката, при която на 11 ноември предходната година почина футболният треньор Ферарио Спасов, през днешния ден беше наказан от Районния съд в Горна Оряховица на санкция от хиляда лв. за притежанието на 9,5 грама марихуана.

Случаят с марихуаната е от 7 декември 2022 година. Начо Пантелеев не се яви на правосъдното съвещание по делото, отлагано над 10 пъти, заяви БНР.

Районният съд в Горна Оряховица го освободи от наказателна отговорност и го санкции 1000 лева, тъй като казусът бил незначителен. В дома му в Лясковец са открити 9,5 грама марихуана на стойност 57 лева Пантелеев самичък посочил на служителите на реда къде крие конопа за персонално прилагане.

Начо Пантелеев остава с чисто правосъдно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото към момента дело за злополуката с футболния треньор Ферарио Спасов, разясни юристът на обвинения Венцислав Фоти.

Все още не е подготвена петорната автотехническа експертиза, назначена от Окръжната прокуратура в Ловеч, която пое следствието, уточни юрист Фоти:

„ Силно се надявам въпросната автотехническа експертиза да изготви умозаключение, което да е обхванало безусловно всички вероятни въпроси, да е дало отговор на всичко належащо и да не се постанова в допълнение назначение на експертизи, т.е. да може  по-бързо да се разкрие обективната истина и да се пристъпи към решение на въпроса за отговорността “.

Начо Пантелеев няма нарушавания на мярката си за неотклонение „ подписка “, а делото ще се гледа от Великотърновския областен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР