24-годишен мъж с диагноза инфаркт на миокарда е приет за

...
24-годишен мъж с диагноза инфаркт на миокарда е приет за
Коментари Харесай

24-годишен получи втори сърдечен удар, медиците в шок

24-годишен мъж с диагноза инфаркт на миокарда е признат за лекуване в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново. Случаят шокирал медиците, защото това е втори сърдечен удар за пациента, а животозастрашаващото положение е по-типично за хора над 40-годишна възраст, заяви локалният в. " Борба ".

Младият мъж е признат за лекуване в клиниката по кардиология в понеделник. Той е от Община Полски Тръмбеш и през 2019 година стана най-младият гражданин на района, получил инфаркт.

Тогава диагнозата е сложена с 3 дни забавяне, защото лекарите, при които младежът ходил на прегледи, изрично изключвали благоприятни условия да става дума за инфаркт заради това, че към момента не е навършил 22 години. В последна сметка експертите от частната кардиологична болница във Велико Търново установили, че се касае за животозастрашаващото положение и го приели за лекуване.

Причината за инфаркта тогава била стрес към иден студентски изпит. За да потуши напрежението, младежът изпил много кафета и изпушил съществено количество цигари.

Сега лекарите в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " се борят да стабилизират положението на пациента.

Статистиката сочи, че над 60% от смъртността в България се дължи на сърдечно-съдови болести. Според кардиолозите, възрастовата граница на хората, които получават инфаркт, се снижава с всяка минала година, а случаите на сърдечен удар при все по-млади хора се дължат на неналичието на първична профилактика, наднормено тегло, затънал метод на живот, нездравословно хранене и тютюнопушене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР