24 часаТолполицията уплаши шофьорите, продават по 15 347 винетки на

...
24 часаТолполицията уплаши шофьорите, продават по 15 347 винетки на
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Толполицията уплаши водачите, продават по 15 347 винетки дневно

Почти двойно повече винетки са продадени за месец, демонстрираха данните на Агенция " Пътна инфраструктура ". От 15 декември 2018 година до 15 януари 2019 година броят им е 460 416, до момента в който преди година за същия интервал продажбите са били с 200 000 по-малко. Приходите са с близо 30% по-високи - над 23,2 млн. лв. в този момент при 18,732 млн. преди година.

Труд

До 200 лв. подвигнаха заплатите в армията

Близо 28 000 униформени у нас към този момент се разписват за по-големи заплати. Средното нарастване от 10%, което влезе в действие от 1 януари, според от опита и званието варира в диапазона от 70 до 200 лева Това обясниха за " Труд " командири на войскови елементи. Според тях правилото е обективен - процентът е по-голям за нисшите чинове - до 15%, и по-малък за старшите и висшите офицери - до 11%.

Монитор

Тъкат килим за папата с българския трибагреник

В килима ще бъдат втъкана карта с региона на Балканите, както и две ръце, държащи земното кълбо. Край тях ще бъде " изписан " текст " Мир на земята " на български и на латински. Подаръкът би трябвало да бъде подготвен преди 5 май, когато стартира визитата на главата на римокатолическата черква у нас. За да получи последни инструкции по какъв начин да бъде посрещнат папата в Раковски, на аудиенция в Рим неотдавна бе отец Димитър от градчето край Пловдив. Заедно с папа Франциск ще пътуват към 70 индивида: кардинали, публицисти и личен състав. На 5 май главата на католическата черква ще бъде в София, където ще му бъде приготвена естрада за богослужението. В Раковски папата ще посети два храма. В църквата " Пресвето сърце Исусово " ще има литургия и първо причестяване, а в " Св. Архангел Михаил " ще има среща с католическата общественост.

Стандарт

Живко Тодоров: В политиката може да стъпиш на мина

В политиката има доста благоприятни условия да се стъпи върху мина, по тази причина би трябвало доста да се внимава. Важно е всеки, който взе участие в политически живот, да си прави работата съзнателно и да внимава. Това сподели кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров в предаването " Беновска пита " на Канал 3. Аз също доста пъти съм си правил равносметка и съм видял грешките, които съм правил. За синя лампа не бих желал да приказвам, само че по-скоро бих желал да кажа, че когато човек е във властта, няма доста време да прави разбори за своята работа и по тази причина би трябвало понякога да се прави равносметка, добави Тодоров.

Сега

Пак ще има промени в приема за първи клас

Нови правила за банкет на първокласниците се готвят тази година, предава Нова телевизия. Миналата година родители се оплакаха, че системата дискриминира многодетните фамилии. Причината - по-малките деца попадат в разнообразни учебни заведения от по-големите си братя и сестри.

Тази година най-вече точки за банкет ще продължава да носи 3-годишната уседналост на детето наоколо до учебното заведение. Това е така наречен " Първа група ". В същата група, без значение от непрекъснатия или сегашен адрес, ще попадат и децата, които желаят да учат в учебното заведение на по-големите си братя или сестри
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР