24 часа, след като започна престрелката между ГЕРБ и „Демократична

...
24 часа, след като започна престрелката между ГЕРБ и „Демократична
Коментари Харесай

Дарителят Иван Тодоров: Не съм мафиотски бос, бял хакер или вносител на машини за гласуване

24 часа, откакто стартира престрелката сред ГЕРБ и „ Демократична България “ по тематиката за партийните дарения и възможната им връзка с доставката на машините за гласоподаване, проговори жителят, чието име стана мотив за брифинг на най-голямата партия в новия парламент и „ Facebook “ статуси от най-високо политическо равнище.

Скандалът стартира със утринния брифинг на ГЕРБ, когато министър председателят в оставка Бойко Борисов сподели по тематиката с машините следното: „ Тази компания е донор на " Да, България ". Четете кой е донорът, на кого подарява и за какво се пробутва. То си написа – донор “. Машините се доставят от „ Сиела Норма “, обвързвана с адв. Иван Тодоров, само че името му не беше упоменато от Борисов.



Ивайло Мирчев от ДаБГ реагира, като назова това изявление „ неистина “. Последва втори брифинг на ръководещите в оставка в границите на по-малко от 12 часа. На нея ръководителят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев размаха информация, на която, по думите му се вижда, че лице на име Иван Тодоров е дарило 100 лева на „ Да, България “ през 2019 година

Мирчев излезе с нова обява в обществените мрежи, като уточни, че адв. Тодоров е роден през 1958 година, а донорът Тодоров – през 1990 година

Днес младият компютърен експерт разгласява позиция по случая. В нея той отбелязва, че има „ много неоригинално име “: „ Бъркаха ме с мафиотски необут с медицински прякор (Иван Тодоров - Доктора - б.р.), бъркаха ме с бял хакер, упрекнат в тероризъм (шефа на " ТАД Груп " Иван Тодоров - б.р.), а неотдавна – и с вносител на машини за гласоподаване, търсещ да си обезпечи лоби против 100 лева (адв. Иван Тодоров) “.

Тодоров удостоверява, че е дарил сумата на партията, като акцентира, че „ разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на Политическа партия ГЕРБ за основаване на подправени вести, скрояване на компромат и евтина агитация в стила на околните до тях кафяви медии “.

„ Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ в Народното събрание, в тв приемника, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и общественото финансиране постоянно са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите! “, написа Иван Тодоров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР