2331 са вече положителните случаи на коронавирус у нас след

...
2331 са вече положителните случаи на коронавирус у нас след
Коментари Харесай

Трети ден излекуваните от COVID-19 са повече от новозаразените

2331 са към този момент позитивните случаи на ковид у нас след 39 новоустановени през вчерашния ден при направени 1912 теста. От новите случаи 15 са признати в болница от 9 дейни области.

В момента 287 българи се намират в болница, като 31 са в интензивни отделения. На постоянния си брифинг проф. Венцислав Мутафчийски регистрира позитивната наклонност на по-малко пациенти в болнично лекуване. Увеличението през миналото денонощие е 1.7%.

Освен в София, най-вече случаи има открити в Пазарджик - 10, и Ямбол - 5.

Две са новозаразените деца - дете на 4 години в София и 17-годишно в Разград. Също две са новите позитивни проби измежду медицинските лица - доктор и здравна сестра в София. Общо случаите на инфектираните медицински лица са 248, при 11%.

За трети ден случаите на излекуваните са повече от новоустановените - 43 пациенти са записани в рубрика излекувани през вчерашния ден. Така общият брой е 727 или 31%. Дай боже това да е трайна наклонност и в бъдеще, уточни Мутафчийски. Той акцентира, че в България при тази статистика се работи на несъмнено и данни се събират и дават консервативно едвам след негативен PCR тест.

Четирима души обаче са умряли през миналото денонощие всичките мъже надлежно: на 79 години в Благоевград, двама мъже на 75 години в Пазарджик и един мъж на 45 години в Ямбол. Средната възраст на умрелите българи е 67.8 години. Общо смъртните случаи са 120 или 5.1%.

Общият брой на тестванията осъществени в България е 70 755 или 10 108 на 1 млн. население. Венцислав Мутафчийски уточни обаче, че не всички проби са регистрирани в системата, въпреки и да е сигурен, че всички позитивни такива са дадени. Информационната система към момента не е подготвена, защото е открито към 2% разминаване. Очаква се системата да е подготвена другата седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР