230 са секциите, в които ще гласуват гражданите на Силистренска

...
230 са секциите, в които ще гласуват гражданите на Силистренска
Коментари Харесай

В Силистренска област ще гласуват в 230 секции

230 са секциите, в които ще гласоподават жителите на Силистренска област, оповестяват от Районната изборна комисия. По описите, подадени от ГРАО, общият брой на гласоподавателите е 117 109 души, като пристигналите бюлетини са към 120 хиляди.

Силистренци ще избират 130 народни представители от 30 регистрирани партии и обединения.
До момента в Районната изборна комисия в Силистра имат информация за образуването на три мобилни секции в община Силистра – две от които в болничното заведение, и  една в Дуловска община.
Заради машинното гласоподаване в 176 секции се чака закъснение на процеса на броене, заяви ръководителят на РИК-Силистра Мариана Чобанова.

" Това леко и утежнява крайния протокол, тъй като се сумират резултатите и от машината, и от хартиените бюлетини. Смятам, че в случай че няма суматоха, ще се оправим ".

Въпреки напрежението в общественото пространство зам.-председателят на РИК Галина Павлова счита, че протоколите, които ще се попълнят, не са толкоз страшни:

" Единственото, което може би ще бъде малко по-трудно на комисиите, това е отразяването на преференциите

Регистрирани са доста промени в секционните изборни комисии, поради Covid-19.

В изборната нощ протоколите ще се предават в спортния салон на Средно учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “, където изискванията ще разрешат съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР