23-годишният редник прекоси границата от Южна Корея, преди да бъде

...
23-годишният редник прекоси границата от Южна Корея, преди да бъде
Коментари Харесай

Пхенян: Американският войник избягал в КНДР заради расизма в армията

23-годишният редови войник прекоси границата от Южна Корея, преди да бъде депортиран назад в Съединени американски щати, където да се изправи пред дисциплинарно произвеждане, само че избяга и се сля с група туристи на границата на Южна Корея и самичък прекоси територията на КНДР. 

Според Пхенян Кинг е признал за противозаконното прекосяване на границата и е изискал леговище от КНДР. Държавната осведомителна организация KCNA не сподели дали той ще бъде преследван или осъден. Не се загатва настоящото му местоположение или положение.

Вашингтон сподели, че не може да ревизира изказванията.

Нарастват опасенията за благосъстоянието на американския боец, който не е бил чут и забелязан, откогато мина границата. Съединени американски щати се пробват да договорят освобождението му благодарение на командването на Организация на обединените нации, което ръководи граничната зона и има директна телефонна линия със севернокорейската войска.

Редник Кинг е експерт по разузнаване, който е в армията от януари 2021 година и е бил в Южна Корея като част от ротацията си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР