23-годишният полицай Денислав Борисов не е бил с униформа, както

...
23-годишният полицай Денислав Борисов не е бил с униформа, както
Коментари Харесай

Адвокатката на полицая с мигрантите: Денислав не е бил с уни...

23-годишният служител на реда Денислав Борисов не е бил с униформа, както твърди прокуратурата. Това сподели в правосъдната зала защитничката на униформения адв. Надежда Римпева, съобщи кореспондент на " Марица ". 

" Моля да се ревизира какви движимости са конфискувани с протокол. Никъде в този протокол не е упомената полицейска униформа. Установи се, че Борислав е бил облечен с панталон и яке, закупени с персонални средства. Иззети са движимости, които са благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи, като служебната му карта. Ако имаше униформа, то тя щеше да бъде конфискувана по длъжностен ред, защото не е негова. 

" Обвинението е чисто официално. Пише, че е подкрепил чужденци да влязат в страната. По-важният въпрос е кой ги вкарва в страната ", уточни адв. Римпева. 

Тя още веднъж посочи, че ниските заплати, които получават служителите на реда не са задоволителни, с цел да задоволяват потребностите си. Освен това на чиновниците на Министерство на вътрешните работи не се позволява да имат странични приходи, добави тя и уточни, че страната подтиква младежи да правят закононарушения. 

" Денислав към този момент не е необходим на досъдебното произвеждане. Съдейства за отключването на двата конфискувани телефона. Не виждам потребност той да бъде в ареста. Може да бъде с проследяваща гривна под домакински арест ", сподели още адв. Римпева. 

" Не следва единствено за облекчаване на публичния интерес и упования, той да бъде оставен в ареста ", добави защитничката на Борислав. 

Прокурор Галин Гавраилов настоя Борисов да остане в ареста. По думите му са събрани голям брой гласни доказателства, че служителят на реда е отговорен. Разпитани са незаконните афганистански жители, които са показали, че транспортът е сбъднат точно от Денислав. Разпитани са и  полицейските чиновници, задържали 23-годишния юноша. Те са удостоверили информацията. 

Според прокурор Гавраилов, стореното от Денислав е с висока степен на социална заплаха. 

" Ясна е и публичната нетърпимост към трафика на бежанци и към хората, които ги прекарват. Не единствено това е притеснителното в актуалната обстановка. Проблемът е неговото публично състояние. Длъжността, която той има, го задължава да прави противоположното, което прави в реалност. Той се възползва от това си служебно състояние. Аз си разрешавам изказванието, че без значение от всичко позитивно, което се твърди за него, на процедура всичко, направено от него като чиновник на реда го характеризират като деятел с висока степен на социална заплаха. Показанията на очевидците са красноречиви, че дейностите на служителя на реда са предшествани от други сходни действия. Тоест, заплахата да извърши друго закононарушение е действителна и налична ", сподели Гавраилов. 

След вземането на най-тежката мярка против Денислав, прокурорът разяснява и тезата на отбраната, че арестуваният е бил без униформа. 

" Не твърдим, че е бил с цяла униформа. А във връзка с това, че си купил облеклата с персонални средства, практиката е чиновниците на Министерство на вътрешните работи сами да си ги купуват, а по-късно да им се възстановят средства ", изясни Гавраилов. 

Запитан за предишни транспорти на мигранти, преди последният, прокурорът уточни, че все още повдигнатото обвиняване касае превозването на 31 незаконни афганистански жители. 

" Той е наел двамата помагачи. Плащал им е пари, както и горивото. Показанията на очевидците са, че има сходни действия преди датата на залавянето. Тепърва следва да се проверява дали те са факт и да бъдат повдигнати съответни обвинявания по тях ", сподели още Гавраилов. 
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР