23-годишният Георги Пенев е бил застрелян от полицай на 10

...
23-годишният Георги Пенев е бил застрелян от полицай на 10
Коментари Харесай

Излязоха още подробности за убийството на племенника на Гала

23-годишният Георги Пенев е бил убит от служител на реда на 10 декември в предградието на Бъфало Фредония стана ясно през вчерашния ден.

Както всеки различен случай на погубен при престрелка с полицията и този е предаден на прокуратурата за следствие. Прокуратурата в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк е почнала инспекция. Случаят е бил предаден и на основния прокурор на щата Ню Йорк, само че той е оставил следствието на месната прокуратура. Полицаят, стрелял по българина, е Нейтън Скривън – офицер с 15-годишен стаж. Негови сътрудници споделят, че това е първият случай с съдбовен край с негово присъединяване. В момента той е в заплатен отпуск, до момента в който тече следствието. Неговия юрист Томас Х. Бъртън съобщи пред bg-voice.com, че офицер Скривън е носил камера на тялото си, която е запечатала случая. “Не съм гледал видеото, само че приказвах с няколко души, които са – изясни юрист Бъртън. – То демонстрира ясно, че индивидът, който е прострелян, не се е подчинил на няколко команди да пусне оръжието. Има запис на служителя на реда, който се пробва да го накара да пусне ножа. Но той е замахнал към служителя на реда с острието вътре в къщата, след което ги е подгонил на открито. В последна сметка служителят на реда е стрелял няколко пъти, с цел да спре заплахата”, добави юристът.

Семейството научава за случая по телефона. Във Facebook сестра му Мария споделя: “Събудиха ме с телефонно позвъняване в 2 ч. през нощта. Един служител на реда ми сподели, че брат ми Джордж е прострелян 4 пъти в региона на гръдния панер от чиновник на полицията в понеделник, 10.12., в 1:30 ч. следобяд. Адвокатът на служителя на реда сподели, че служителят на реда няма да бъде измамен под отговорност, тъй като се чувствал застрашен… Е, такива са законите – брат ми е мъртъв, а отговорност няма кой да поеме”.

Георги Пенев е племенник на телевизионната водеща Гала. Нейният брат от години живее в Съединени американски щати дружно със своето семейство. Според полицията, представена от радио WBFO, чиновниците ѝ се отзовали на сигнал от жители. В къща на ул. “Либърти” в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се пробвали да го измъкнат оттова. Младежът дълго отказвал да отвори вратата, само че след това излязъл и подгонил чиновниците на реда с нож в ръка. Самият той имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. На алеята пред къщата той приклещил служителя на реда. Според формалната информация служителят на реда му извикал да спре, само че след неподчинението му стрелял при самозащита и умъртвил младежа.

“Заподозреният атакувал с оръжие един от служителите на реда, който помагал на пожарникарите вътре в къщата. Те съумели да излязат на улицата, само че нямали различен избор, с изключение на да стрелят по обвинения, вследствие на което той починал”, сподели шефът на полицията във Фредония Брад Майърс.

Съсед видял случая от прозореца си. “Аз чух два изстрела. Имам огромен прозорец и звучеше, все едно изстрелите са зад мен. Чух този доста характерен тон и започнах да се придвижвам към изхода на къщата, тогава чух още два – изстрелите бяха по двойки, първо едните и след 10 секунди още два”, описа студентът Раян, който по това време се готвил за учебно заведение.

На убития са взети проби за опиати и медикаменти, само че няма да бъдат подготвени скоро, споделят източници от полицията. Предполага се, че странното му държание се е дължало на упойващи субстанции.

Поклонението ще се организира в събота, 22 декември, от 10 часа в църквата Crossroads в East Aurora, NY.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР