23-годишен мъж загина по време на строителни дейности на площадката

...
23-годишен мъж загина по време на строителни дейности на площадката
Коментари Харесай

Огромна трагедия с млад работник на обект от национално значение

23-годишен мъж почина по време на строителни действия на площадката на обект „ Димарио-Рудозем “. Младият служащ бил в бригада за наливане на бетон, написа 24rodopi.com.

Инцидентът е станал на 11 януари, само че тематиката продължава да водеща.

От Асоциацията на строителните служащи упрекват компанията, която в устрема си да извърши всичките си задължения по мегапроекта и да се вмести в периодите за построяването на пътя до бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем “, позволила груби пропуски по отношение на гарантирането на здравословни и безвредни условия на труд.

По случая се води следствие.

От Асоциацията упорстват строителната компания да се погрижи за фамилията на починалия в съботния ден служащ от Серес.

Компанията „ Актор " построява правата от гръцкото село Димарио до българската граница при бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт "Рудозем “. Първоначално заложеният период бе 36 месеца, само че строителите дадоха обещание да се оправят за 24 месеца.

Новият път е близо 9 км път с габарити 7,5 до 10,5 метра с планова скорост 40 до 50 км в час. Предвидени са по план 11 моста с обща дължина почти 855 метра и два единични двупосочни тунела с обща дължина 273 метра.

По-голямата част от пътя от българска страна до границата е подготвен. Остава да се построи права от 800 метра, с цел да се пресекат методите при Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Официалният старт на строителните действия по построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ ще бъде даден на 24 януари. Символичната първа копка ще се състои на площадката, където ще бъде граничният пункт.

Припомняме, че спомагателни средства в размер на 18 445 744 лв. за построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ бяха утвърдени от държавното управление през декември.

Освен постройката и връзки за бъдещия Граничен контролно-пропускателен пункт към Гърция, който ще е на българска територия, би трябвало да се построи и метод от към 800 метра с три ленти за придвижване – две по 3,50 метра, една по 3 метра и два банкета по 1.50 метра.

В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт би трябвало да се оформят и благоустроят две площадки. Ще се изградят три административни здания, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, публични тоалетни, здравен надзор, хале за щателна митническа инспекция, заслон с железна покривна структура, осева автомобилна везна за обслужване на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Планирано е да се изградят три обособени пътни трасета с по четири независими ленти за придвижване. Граничният пункт, съгласно спогодбата сред България и Гърция, ще е предопределен за всички типове автомобилни транспорти и товари.

Изграждането на пункта е контрактувано сред България и Гърция още през далечната 1995 година. Очаква се Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ да бъде отворен до края на 2020 година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР