23.08Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път

...
23.08Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

23.08
Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път в България. Носителят на премия " Грами " идва в София за присъединяване в клуб Mixtape 5. Рапърът е считан за едно от най-популярните MC-та в историята на рап музиката, а в дискографията му попадат класики като Ain’t No Half Steppin и Set It Off. В клуб Mixtape 5, oт 21 ч., билети: предварителна продажба 30 лева, на място - 40 лева

23-25.08
Моцарт под звездите. Тазгодишното издание на " Моцартови празници " е с фокус върху 120 години от рождението на Панчо Владигеров. В програмата е отделено особено място за младите реализатори: вечерта на 24-и е присъединяване на оперната певица Мила Михова и пианиста Николай Стойков. Последната вечер Найден Тодоров ще дирижира " Реквием " в памет на Христина Ангелакова. Събитието ще се състои на три местоположения - на открита сцена на езерото пред хотел " Riu Правец ризорт ", в бална зала " Правец " на хотела и в залата на читалище " Заря 1895 ", а присъединяване в него ще вземат както български, по този начин и задгранични музиканти.
В Правец, от 20:30 ч., билети: 20-30 лева

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 24.08
Домашна пица от А до Я. По време на курса за подготвяне на пица на Amuse Bouche ще бъде демонстрирано приготвянето на четири типа тесто, също така курсистите ще бъдат осведомени с разнообразни стилове за подготвяне на пица, измежду които са неаполитанска, сицилианска, римска и в жанр Ню Йорк и Чикаго. Организаторите дават обещание да покажат по какъв начин всеки може да трансформира домашната си фурна в " пещ на дърва ". В кулинарно учебно заведение Amuse Bouche, от 11 ч., цена: 90 лева

24.08
Децата са в джаза.
Поредната среща от поредицата " Джаз за деца " ще се състои тази събота в бар " Синтезис ". Организаторите са планували репертоар от известни детски песни и джазови пиеси, а по традиция сцената ще бъде отворена за всички, които имат предпочитание да импровизират. В градината на " Фото синтезис ", от 11 ч., вход за деца - 5 лева, за възрастни - 7 лева

24.08
Ближи си сладоледа.
Петото издание на сладоледения фестивал е събрало селекция от натурални сладоледи, приготвени от български и задгранични майстори. Организаторите са подготвили още разхладителни коктейли и лимонада, а всички искащи ще могат да се включат в конкурс за домакински сладолед със лична рецепта.
В Докторската градина, от 10:30 ч.

24.08
Презентирай това. Софтуерният университет провежда безвъзмезден семинар за начинаещи, които желаят да подобрят презентационните си умения. Лекторът Християн Стоилков ще приказва по какъв начин да се подготвите за презентация, както и съществени техники при дизайна на слайдове.
В Софтуерен университет, от 18 ч.

24.08
Ръчна направа.
Пространството зад Националната библиотека ще се трансформира за повторно във краткотраен дом за Craft Area. По време на събитието ще бъдат показани творенията на хендмейд актьори, подбрани от Кремена Халваджиян. Предвидени са още: танци, музика, quest игри от Spectrooms и кучешки ресторант от Petmall. В Once upon a time Библиотеката, от 15 ч.

24.08
IT безредици.
Dev.bg All In One ще събере на едно място лектори от разнообразни сфери на IT промишлеността. Сред акцентите в програмата са: " Формиране на силов разсъдък " с преподавател Теодосий Теодосиев, " Прегряването на IT бранша в България " с преподавател Иван Ванков и " Добър програмен продукт ≠ бизнес триумф. Какво може да се обърка? " с преподавател Светозар Георгиев. В София тех парк, от 8:30 ч., билет 99 лева

25.08
На тичешком до Черни връх.
Трасето на годишното съревнование по планинско тичане Vitosha run е с дължина 18 км. То започва от НДК и завършва на Черни връх. В него присъединяване могат да вземат бегачи сред 15 и 75 години, изисква се предварителна регистрация и възнаграждение на такса. В НДК, от 9 ч., такса: 35-40 лева, регистрация: marathon.bg/vitosha_run_2018/

Илюстрация
От изложбата " Свързани със земята "

Увеличаване

От изложбата " Свързани със земята "

Автор: Nico Joana Weber Смаляване

28.08
Във връзка със земята.
" Свързани със земята. Приказки за индивида и природата " е галерия, която сплотява творчеството на художници от България и Германия, които се интересуват от разнообразни аспекти на природата. В нея присъединяване ще вземат имена като: Толиа Астакхишвили, Дани Якоб, Албена Михайлова, Ани Шулце, Радостин Седевчев, Димитър Шопов и други а куратор на изложбата е Мари Химерих. В Гьоте-институт, от 18:30 ч.

28.08
По стъпките на класиците.
Водещата на Литературния маршрут " Непознатите класици " Катя Зографска дава обещание освен да разноски феновете на българската литература по забавни места из столицата, само че и да опише малко познати обстоятелства за писателите и поетите. В рамките на два часа всички искащи ще могат да посетят музеите на Вазов и на Яворов. Начало в Къщата музей на Иван Вазов, от 18:30 ч.

29.08
Балканска СКА(ра).
Популярната сръбска група S.A.R.S, която прескача сред стиловете ска, различен рок, реге и етно, ще гостува в София по покана на " Строежа ". Групата от Белград има шест албума зад тила си, а специфични посетители на концерта от българска страна ще бъдат " Джанго Зе ". На стадион " Юнак ", от 19 ч., билети: 25-30 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Праведните Джемстоун
Новият комедиен сериал на HBO наблюдава историята на Ели Джемстоун (Джон Гудман) и Джеси Джемстоун (Дани Макбрайд) – световноизвестно семейство телеевангелисти, в което алчността и доброволческата работа в името на Господ Исус Христос са традиция, само че постоянно за облага. Деветте епизода излагат на показ бизнес модела на известните на Запад религиозни течения, които излъчват посланията си по малкия екран и вършат всеобщи събития, сходни на шоу стратегии.
Премиера в HBO GO, в тв канала всеки нов епизод в понеделник от 22:00 ч.

Играч първи, подготви се!
Филм под режисурата на Стивън Спилбърг и акомодация на едноименния научнофантастичен разказ от Ърнест Клайн. Годината е 2045, а светът е на прага на съсипия и безпорядък. Хората откриват освобождение в системата за виртуална действителност ОАЗИС, основана от ексцентрика Джеймс Халидей. Когато той умира, голямото му благосъстояние ще бъде наследено от първия, съумял да разкрие мистерия, скрита някъде из ОАЗИС, а конкуренцията превзема целия свят.
Премиера по HBO, 25 август от 21:00 ч.

Гордън Рамзи: Кулинарният откривател – Свещената котловина на Перу
В първия епизод от поредицата топ готвачът Гордън Рамзи пътува с мотоциклет през Свещената котловина на инките в Перу – катери скали, лови риби във високопланински езера и пробва локални деликатеси като пържени червеи, редки многоцветни картофи и морско свинче дружно с именития локален готвач Вирхилио Мартинес.
Премиера по National Geographic, 24 август от 21:55 ч.

Kardec
Биографичен филм за Алън Кардек – креативен псевдоним на френския възпитател и мъдрец Иполит Леон Денизар-Ривайл, станал прочут като създател на спиритуализма.
Премиера по Netflix, 29 август
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР