22 ученици от 12 ж“ клас в Езикова гимназия Иван

...
22 ученици от 12 ж“ клас в Езикова гимназия Иван
Коментари Харесай

От есента в Пловдив ще има над 100 паралелки, които ще се учат по метода 1:1

22 възпитаници от 12 „ ж “ клас в Езикова гимназия „ Иван Вазов “ – Пловдив бяха наградени от Община Пловдив като първата паралелка зрелостници в България, завършващи образованието си в облачна среда. Грамотите им връчи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

От есента на тази година в Пловдив ще има над 100 паралелки, които ще се образоват по метода 1:1. От своя страна зрелостниците направиха презентация за това какво съставлява модела и по какъв начин се работи в облака.

Грамоти бяха връчени и на преподавателите, както и на шефа на гимназията Вихра Ерамян и зам.-директора Мария Атанасова.

Обучението по модела 1:1 започва за първи път в България в ЕГ „ Иван Вазов “ – с една паралелка в 8 клас, от втория образователен период на 2018/2019 образователна година. След сполучливия старт в езиковата гимназия, трансформирала се в първото Гугъл референтно учебно заведение в България и Източна Европа, още през идната 2019/2020 образователна година се разкриват в 4 учебни заведения още 4 нови паралелки по модела 1:1, с което общият им брой става 5.

През актуалната образователна 2022/2023 година (пета подред от началото на внедряването на модела) са образувани общо 75 паралелки в 17 учебни заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР