22% от хората посочват, че биха променили мнението си за

...
22% от хората посочват, че биха променили мнението си за
Коментари Харесай

22% от българите гледат с подозрение хората с татуировки

22% от хората показват, че биха трансформирали мнението си за чужд, в случай че видят, че има татуировки. 71% от интервюираните, не споделят това мнение. А 21% от българите са съгласни с изказванието, че хората с татуировки са по-склонни към престъпни прояви. Това сочат данни от изследване на проучвателен център " Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на татуировките.
 Снимка 563865
Източник:

19% от българите имат татуировка. Спрямо възрастта, съвсем половината от хората сред 18-29 година показват, че са си създали татуировка. С увеличението на възрастта фрапантно понижава делът на хората, които показват, че имат татуировка. Над 90% са дяловете на хората на възраст над 50 години, които споделят, че нямат татуировка.

Половината от хората, които заявяват, че имат татуировка, имат единствено една, а 29% - две. 12% е делът на татуираните, които имат повече от три татуировки.

Данните правят оценка, че едвам 3% от хората, които имат татуировки, са се притиснали, че това би пречило да ги наемат на работата.
 Снимка 563864
Източник:

В огромната си част възрастните хора са трансформирали мнението си към даден човек, в случай че видят, че той има татуировки.

23% от интервюираните са на мнение, че в случай че са работодатели, забележимите татуировки биха им повлияли на решението да наемат човек с татуировка.

В това проучване бяха тествани две изказвания, свързани с хората, които имат татуировки. Според 21% от българите хора с татуировки са по-склонни към престъпни прояви, а 65% не споделят това мнение. Най-възрастните в най-големия дял са съгласни с това изказване.
 Снимка 563866
Източник:

Почти подобен дял - 23% са съгласни с изказванието, че " хората с татуировки са по-склонни към корист с алкохол и опиати ". 63% не споделят това мнение.

Над половината от интервюираните души споделят, че не биха имали интимна връзка с човек, който има татуировки.

По отношение на поддържане на другарски връзки с човек, който има татуировки, не наподобява по-различно. 71% дават отговор, че биха имали такива другарски връзки, а единствено 16% не биха.

Сред главните аргументи, които хората с татуировки акцентират за решението си да си създадат татуировка, са за " красота/ жанр " (44 % пункта), " израз на обич към избран човек " (38 % пункта), както и " показва това, което съм " - 28 процентни пункта. Сред останалите изтъкнати аргументи са " като знак на новата страница в живота ми ", демонстрира се като принадлежност към футболен тим, респект към националния воин, както и изразът за идеологически възгледи. При дамите, които имат татуировка, това е повода за регистрация с красота/ жанр. А мъжете са тези, които си вършат татуировки като принадлежност към даден тим или респект към националния воин. Входните дялове се регистрират и при мъжете, и при дамите по отношение на повода " израз на любовта към избран човек ".
 Снимка 563870
Източник:

В изследването на " Тренд " няколко неща вършат усещане. Възрастта е основен фактор във връзка с усещането по отношение на татуирането. Възрастните хора в огромни дялове не утвърждават тази форма, която се показва, а и в някаква степен са склонни да стигматизират хората, които имат татуировки. Младите, въпреки това, са по-положително настроени към татуирането и татуирането на хора. Чрез татуирането на младежите правят оценка характерността, да заявят себе си, да покажат принадлежността си към нещо, знак на желанието за протест. Именно заради най-често татуирането се вършат в младежките години.

От друга страна, усещане прави и още един детайл - високите дялове на хората, които са склонни да одобряват хората с татуировки като склонни към престъпни прояви и ползващи опиати и алкохол. Това също не крие особена внезапно. В публичното познание така наречен мутри и пандизчии, да вземем за пример, имат татуировки като метод да изразят себе си. Такъв вид облици, с рисково държание, са главен източник на моделите, които основават отношението на отрицателни усещания и стандарти в хората по тази тематика. В Япония да вземем за пример татуировките са неразрешени, тъй като в японската просвета татуировките са свързани изключително с мафията Якудза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР