22% от българските потребители планират да харчат по-малко за подаръци. Това

...
22% от българските потребители планират да харчат по-малко за подаръци.
Това
Коментари Харесай

Масовият българин свива разходите за подаръци за празниците

22% от българските консуматори възнамеряват да харчат по-малко за дарове.

" Това се дължи на редица фактори - на инфлацията, само че и на засилващия се размер онлайн търговия, на средствата, които хората влагат доста елементарно от своя компютър или телефон. Това понижава количеството пари, което те биха похарчили във физически търговски обекти ", коментира мениджърът на платформа за разплащане Иван Петров в студиото на  " България заран ".

По думите му над 20% от хората споделят, че имат намерение да се възползват от опцията за сезонни предложения - те са налични както във физически магазини, по този начин и онлайн. 20% от интервюираните пък споделят, че няма да понижат бюджета си за празниците, тъй като са съумели да спестят повече през годината. Хората, които ще свият бюджета си, са над 80%.

" Продължават да пазарят от най-различни търговци - както онлайн, по този начин и физически, по тази причина употребяват доста разнообразни платежни принадлежности. От страна на търговците е значимо да оферират различни благоприятни условия за разплащане ", съобщи Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Ако се случи да нямате кеш и отидете някъде, където не оферират ПОС терминал, няма да съумеете да закупите нищо. При извършване на покупки онлайн има много други възможности ", уточни още той.

Според него кешът продължава да бъде най-предпочитаният метод не единствено в България, само че и в международен мащаб като % транзакции, които се реализират. Дигиталните портфейли, дебитните и кредитните карти са измежду най-често употребяваните средства за заплащане.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР