22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7

...
22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7
Коментари Харесай

Приеха 22 деца в ямболска болница със съмнения за хранително натряване

22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години са настанени в  инфекциозното поделение на ямболската болница МБАЛ „ Св. Пантелеймон ” със подозрения за хранително отравяне.

В късния следобяд през вчерашния ден децата били откарани в незабавния център в Ямбол с недоволства от болки в корема и повръщане.  Всички деца учат в прилежащото село Дражево. Храната за стола на учебното заведение се доставя посредством кетъринг и с нея се хранят близо 1300 възпитаници от община Тунджа, предава Българска национална телевизия.

В момента представители на здравната ревизия и регионалната дирекция по сигурност на храните правят инспекции в учебното заведение в Дражево.

След обзор 14 от децата са настанени в инфекциозното поделение на болничното заведение под лекарско наблюдаване, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лекуване. На всички деца ще бъдат направени проучвания, като резултатите се чакат най-късно в сряда.

Майка на едно от децата, съобщи пред малкия екран, че детето и е било добре, когато се е прибрало у дома, само че 10 минути по-късно е почнало да повръща..

" Няма деца в тежко положение. Надяваме се че ще бъдат овладяни тези недоволства. Това е клинична картина на хранително отравяне, само че няма нищо трагично на този стадий ", сподели Д-р Валентин Вълчев, незабавен доктор в МБАЛ „ Св. Пантелеймон ”.

" Най-интересното е че става въпрос единствено за деца от Хаджидимитрово а тази храна ядат всички деца от община Тунджа. В Дражево учат деца от Хаджидимитрово и Дражево нито едно Дражевско дете не е тук, единствено Хаджидимитровски и нито едно дете от други учебни заведения от нашата община които са консумирали същата тази храна през днешния ден ", добави кметът на община Тунджа Георги Георгиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР