215 хиляди лева са откраднатите пари при взрива на банкомата

...
215 хиляди лева са откраднатите пари при взрива на банкомата
Коментари Харесай

Изплуваха подробности около обира на банкомата в Пловдив! Двамата молдовци обикаляли цяла България, опитали да пробутат плячката в...

215 хиляди лв. са откраднатите пари при гърмежа на банкомата в клон на ДСК в ЖР Тракия, а закононарушението е осъществено от двама молдовци. Едва 88 хиляди за открити, а останалите 127 хиляди липсват.

Полицията е задържала единствено единия нарушител, като той е в ареста за 72 часа и следва прокуратурата да внесе искане за непрекъснатото му задържане под стража, уточни наблюдаващият прокурор Румяна Калеева.

Арестуваният е престъпно проявен и търсен от молдовските управляващи. Неговият сътрудник обаче е избягал и е напуснал рамките на България. Имената и на двамата ще бъдат тествани в системата на Европол. Към момента обаче няма информация къде се намира вторият причинител на взломната кражба, оповестява TrafficNews.bg.

Оказва се, че двамата молдовци са направили и обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите начини, както и същата кола, чиито номера са били крадени и сменяни. Интересното е, че при гърмежа на банкомата в Пловдив е употребен пропан-бутан, което е по-нетрадиционно, защото нормално при подобен вид закононарушения се употребява ацетилен. При потреблението на газа има огромна заплаха причинителите да се самонаранят.

" Стигнахме бързо до неутрализирането на тази група. Те правят закононарушения в разнообразни страни и бързо напущат рамките им, което прави бандата сложна за задържане. Помогна ни видеонаблюдението, построено в огромните градове ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Оказва се, че колата на мъжете е открита на територията на Бургас, а молдовецът е арестуван на автомивка, където се е опитвал да прикрие следите по возилото.

Част от парите, изчезнали от банкомата, са обгорели във гърмежа. Друга част, към 88 хиляди лв., са открити у хванатия. Мъжете са пробвали да пласират парите в разнообразни обмен бюра.

Молдовците, направили закононарушението, са към 22-годишни и са обитавали в разнообразни градове в България - главно София, Варна и Бургас. Според проверяващите е нямало вътрешен човек в България, който да им е помагал.

Локацията на ударените банкомати била добре подбирана - наоколо до автомагистрали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР