21 растения които цъфтят през цялото лято. С отминаването на

...
21 растения които цъфтят през цялото лято. С отминаването на
Коментари Харесай

21 растения които цъфтят през цялото лято

21 растения които цъфтят през цялото лято. С отминаването на пролетта и настъпването на летните горещини множеството градинари считат, че работата в градината е много уморителна. Ето за какво би трябвало да търсите цъфтящи растения – както едногодишни, по този начин и многогодишни – които цъфтят щедро през целия сезон, без да ги глезите доста.

За благополучие, имате богат избор от летни цветя, от които да избирате.

1. Петуния

Петуниите, отглеждани като едногодишни растения, имат един от най-дългите сезони на разцвет, тъкмо от средата на пролетта до късна есен. Хибридните петунии, известни като петунии Purple Wave, са извънредно цъфтящи и гъвкави. Представени за първи път в виолетов цвят, в този момент се оферират в няколко нюанса на розово, лилаво, синьо и алено, а също и в кремаво бяло.

Малките семена на петуниите са малко сложни за развъждане на разсад, тъй че пазаруването на млади растения в разсадници е най-хубавият ви залог. Поставете ги в добре дренирани лехи на слънчево място, откакто премине цялата заплаха от заледяване, или ги отглеждайте в саксии. Отлични са за висящи саксии.

2. Цинии – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Циниите обичат топлината. Ето за какво те са надеждни летни цъфтящи растения, изпълващи градината с дълготрайни цветове. Имате избор от дребни, едноцветни цинии вид маргаритки и огромни типове помпони, с всичко сред тях. Хибридният вид Profusion Zinnias е превъзходен избор, защото те не престават да цъфтят до есента. Видовете джуджета вършат положителни лехи и бордюри.

Отглеждайте тези едногодишни растения на слънчево място. Те порастват добре в горещо време, само че правят оценка постоянното поливане и поддържане.

3. Гайлардия

Гайлардия е друго лятно цъфтящо растение, което наподобява в никакъв случай не се уморява да цъфти през целия сезон и по-късно. Тези цветя идват в блестящо жълто, постоянно украсено с наситено кестеняво и ръждиво оцветени центрове.

Те са идеални за запълване на по-рядко посещавани зони в градината, тъй като неприятната почва и пренебрегването наподобява ги карат да порастват още повече. Те не престават да цъфтят, без значение дали сте премахнали прецъфтелите цветове или не, само че това упражнение ги поддържа чисти. Тези краткотрайни многогодишни растения живеят по-дълго, в случай че се разделят на всеки 2-3 години. Съществуват и едногодишни гайлардии, които елементарно могат да бъдат засети от семена.

4. Глобус Амарант

Компактните растения глобус амарант нормално са покрити с кълбовидни цветни глави през цялото лято. Дори през есента не престават да се задържат върху растенията. Те служат като неувяхващи рязани цветя във вази и букети. Запазват по-голямата част от цвета си, когато са сухи, тъй че гроздовете постоянно се сушат на сянка за сухи цветни аранжировки и попури.

5. Хортензии

Нищо не може да победи тези трайни насаждения, когато става въпрос за запълване на градината ви с обилие от дългогодишен разцвет, започващ от пролетта. Големите цветни глави не престават да се появяват през цялото лято и не престават да украсяват растенията дълго след края на сезона на разцвет.

Хортензиите се развъждат от резници и те би трябвало да бъдат ситуирани деликатно. Трябва да се има поради количеството слънце и вода, които биха получили. Те избират утринно слънце и следобедна сянка тук-там с доста топло лято. Но могат да се излагат на цялостно слънце през по-голямата част от деня в по-хладните региони.

6. Дървовидна ружа – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Дървовидната ружа цъфти в разнообразни нюанси на розово, прасковено и алено. Отделните цветове може да не са толкоз огромни, колкото тези на тропическия хибискус, само че този устойчив родственик го прави с помощта на изобилието от цветове, които създават. Те не престават да се появяват от късна пролет, до момента в който докосването на слана убие всички, с изключение на подземните елементи.

Отглеждайте красивото растение в богата, добре дренираща почва на слънчево място. Те желаят малко следобедна сянка в региони с горещо лято. Поддържайте почвата влажна с постоянно поливане и мулчиране . Подхранвайте го понякога, с цел да помогнете на растението да продължи производството на цветове.

7. Кореопсис

Нискорастящият кореопсис е обичан от остарели времена. Всъщност е многогодишно растение в по-топлите региони, само че по-често се отглежда като едногодишно на други места. Жълтите и златни цветове се носят на тънки, дълги стъбла, които ги държат много над листата за добър резултат.

След като стартират да се появяват – към края на пролетта – те не престават без спиране, до момента в който лятото се трансформира в есен. Отглеждайте кореопсис на слънчево място. Те са страхотни като почвопокривни растения и лехи.

8. Тагетис (турта)

Често отглеждани в зеленчукови градини за предотвратяване от вредители, туртата е добре познато растение на градинарите. Те са компактни по мярка, с храстовиден, леко разтворен хабитус. Техните жълто-оранжеви цветове, постоянно с разнообразни количества червено-кестеняво, нормално имат индивидуален или двоен пласт венчелистчета. Техните африкански братовчеди са по-високи и порастват изправени, създавайки огромни помпони в жълто, оранжево и кремаво.

9. Бял равнец – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Обикновеният бял равнец с съвсем бели или жълти цветове е претърпял промяна с няколко нови цветови решения в нюанси на розово, кремаво, прасковено и алено. Те могат да прибавят цвят и многообразие към вашата лятна градина с дългия си интервал на разцвет.

Листата, сходни на папрат, също са преимущество, да не приказваме за лечебната стойност на билката. Отглеждайте бял равнец на цялостно слънце, само че се уверете, че остава в границите. Цветните глави с плосък връх наподобяват добре в цветни аранжировки, тъй че продължавайте да ги отрязвате, с цел да намалите самозасяването. Научете Как да се лекуваме с бял равнец – билката с многочислени изгоди

10. Иберис

Тези вечнозелени растения могат да озарят всяко кътче и ъгъл в градината с гроздовете си от дребни цветове, които стартират да се появяват напролет. Няма прекъсване след това; зелените туфи се уголемяват, до момента в който се покриват с бели, лилави или розови цветчета. Те са страхотни за засаждане на всички места в градината или в саксии. Допълнителна атракция е, че те резервират листата си през зимата.

11. Пурпурна ехинацея / Ехинацея

Нито една градина не би трябвало да бъде без това цъфтящо растение, произвеждащо огромни, лилаво розови цветове. Общото название явно идва от изпъкналите конуси в центъра на един пласт от леко рефлексирани венчелистчета. Новите хибриди към този момент оферират повече благоприятни условия за избор на цвят и форма.

Ехинацеята се развъжда посредством обособяване на корени. Засадете това многогодишно растение деликатно, тъй като не обича да го безпокоите по-късно. Цъфти през цялото лято и до есента. Цветовете му могат да се събират за подготвяне на билков чай. Всъщност всички елементи на растението имат лечебни свойства.

12. Морска падуба (ветрогон) – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Сребристосините шипове, цветове и листа на морската падуба са поразително разнообразни от тези на нормалните култивиран растения. Помислете дали да не го добавите към лятната си градина.

Толерантни към занемаряване, суша, неприятна почва и солена почва, те са превъзходен избор. Цветните шипове устоят дълго и наподобяват ужасно както в свежи, по този начин и в сухи цветни аранжировки. Отглеждайте като екземпляри или лехи на слънчеви места.

13. Астра

Деликатните сходни на маргаритки цветове на астри в розово, лилаво, лавандулово и бяло носят въодушевление във вашата градина от началото на лятото до есента. Тяхната природа на рязане и връщане поддържа вашите вази цялостни и цветни.

Астрите могат да бъдат засети от семена, само че закупуването на разсад е най-хубавият вид. Засадете ги напролет за летен разцвет, който нормално продължава до есента. Астрите се оправят добре както на цялостно, по този начин и на отчасти слънце, само че не понасят прекалено много топлота. Богатата и влажна почва с добър дренаж разкрива най-хубавото от тези хубости.

14. Хемерокалис

Красивото цвете хемерокалис цъфти от пролетта до есента. Всяко цвете трае единствено един ден, само че поредност от тях се отварят ден след ден, гарантирайки, че вашата градина наподобява радостна на всички места.

Цветята се носят на дълги дръжки, които се издигат над купчината листа, тъй че тези цветя притеглят вниманието, където и да са. Това ги прави най-хубавите растения за огряване на всеки далечен ъгъл на градината.

15. Рудбекия – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Това е диво цвете, което си завоюва почтено място в нашите градини с огромните си цветове и изобилен разцвет. Контрастът сред яркожълтите венчелистчета и кафеникаво-черния централен диск прави тези огромни ефектни цветя още по-впечатляващи. В множеството обитаеми места те стартират да цъфтят от началото на лятото и не престават до есента. Но цъфтежът стартира през есента и продължава през зимата в региони с горещо лято.

16. Котешка мента

Независимо дали имате котки или не, това ароматно растение е положително допълнение към вашата градина. Синкаво-лилавите цветове са дребни, само че се носят в обилие върху дълги, тънки, крайни цветни шипове, които стоят над сребристо-сивите листа. Периодът на разцвет е много дълъг, започвайки от средата на пролетта до есента. Растенията са устойчиви на суша и се оправят добре както на слънце, по този начин и на частична сянка.

17. Кученца (антиринум)

Друго надеждно едногодишно растение с дълъг сезон на разцвет, кученцата са остарял любимец в градините. Красивите цветя, в съвсем всички вероятни нюанси на розово, прасковено, жълто и алено, се отварят поредно на крайни шипове. Гърлата им нормално имат по-тъмен или противоположен цвят, което способства за разнообразието.

По-високите сортове са идеални като подреден декор за други летни цъфтящи растения. По-ниските и междинните типове пък вършат страхотни граници и се оправят добре в лехите. Засадете растенията от семена или резници и ги засадете напролет. Прищипете младите растения, с цел да предизвикате разклоняване.

18. Монарда (пчелен балсам) – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Цветето монарда цъфти от началото на лятото до есента, произвеждайки вихрушки от тръбести цветове към върха на всеки клон. Всеки шип може да има две или повече вихри, ситуирани една над друга. Цветовете са в червен цвят или в разнообразни нюанси на розово.

Тъй като е многогодишно растение, монарда може да се засажда както през есента, по този начин и през ранна пролет. Изберете място с богата, добре дренираща почва. Справя се добре както на слънце, по този начин и на частична сянка и притегля пеперуди и колибри. Цветовете и листата могат да се употребяват за подготвяне на билков чай. Ето повече за неговите Здравословни изгоди на цветето монарда – по какъв начин да ги използваме

19. Далия

Тези обичани растения се завръщат в нови аватари. Вече можете да избирате от огромни цветове до дребни, с помпони и разрошени сред тях. Има безпределно многообразие в плътни, двуцветни и пъстри цветове.

Въпреки че далиите са трайни насаждения в по-топлите региони, надеждно излизащи от земята напролет, те би трябвало да стартират отначало от грудки в множеството елементи на България.

20. Гаура

Това диво цвете от Северна Америка, образува огромни многогодишни насаждения, изтласквайки всички съперници. Понякога ги назовават пчелни цветове, само че цветята с четири венчелистчета имат повече общо с пеперудите. При лек бриз високите шипове, носещи бели цветове, наподобяват като че ли покрити с пърхащи пеперуди.

Гаура се развъжда елементарно от семена или делене на коренища. Освен най-често срещаната бяла гаура, можете да намерите цветове, вариращи от най-светлото розово до най-яркото, най-шокиращо розово.

21. Кана – 21 растения които цъфтят през цялото лято

Това са многогодишни растения със смела зеленина и по-смели цветове. Те стартират да цъфтят от края на пролетта или началото на лятото според от мястото и не престават през лятото и есента. Слънчево място и задоволително влага в почвата са идеални за избухлив напредък и разцвет.

Въпреки че каните не са същински лилии, те се отглеждат от техните подземни коренища. В по-топлите региони те могат да бъдат оставени в земята през цялата година. Но те би трябвало да бъдат изкопани и съхранявани през зимата на друго място.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР