21 Май Това червено петно на ръката ви е просто

...
21 Май Това червено петно на ръката ви е просто
Коментари Харесай

AI на Google различава 288 различни кожни заболявания

21 Май
Това алено леке на ръката ви е просто пъпка или нещо по-сериозно? Гугъл желае да отговори на този въпрос благодарение на изкуствен интелект. Новата дерматологична функционалност, разработвана от интернет колоса, показана тази седмица, употребява машинно образование за идентифициране на 288 разнообразни кожни болести, вариращи от акне до меланом, въз основа на изпратени от потребителя фотоси.

" За броени секунди ще имате лист с вероятни съвпадащи дерматологични положения ", споделя доктор Карън Десалво, основен здравен шеф на компанията и някогашен помощник-министър на опазването на здравето при администрацията на Обама, добавяйки, че инструментът ще бъде " съответен за разнообразни видове и тонове кожа. "

Гугъл генерира близо 10 милиарда търсения, свързани с проблеми с кожата, ноктите и косата всяка година, оповестяват от компанията. Но потребителите постоянно се затрудняват при описването на своите случаи единствено посредством термини за търсене. Инструментът на компанията, основан на фотоси, е планиран да покрие 90 % от най-често търсените въпроси, свързани с дерматологията.

Европейците ще получат достъп до функционалността до месеци, защото Европейски Съюз към този момент я е одобрил като " нискорисково " здравно произведение, споделят от Гугъл. Технологията към момента не е утвърдена за потребление в Съединени американски щати.

Според изследване, оповестено в здравното списание Nature Medicine предходната година, инструментът на Гугъл е тъкмо толкоз прецизен при идентифицирането на кожни болести, колкото група кожни лекари - и превъзхожда неспециалистите като лекарите от първичната здравна помощ и практикуващи медицински сестри.

Гугъл обаче предизвестява, че към момента е рано за довиждане на кабинета на кожния лекар. " Инструментът не е предопределен да обезпечава диагноза, нито да замести медицински съвет, защото доста положения изискват обзор на клиницист, персонален обзор или в допълнение проучване като биопсия ", предизвестяват от компанията. " По-скоро се надяваме, че той ще ви даде достъп до авторитетна информация, с цел да можете да вземете по-информирано решение за идната си стъпка. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР