21-годишният халф и доскорошен младежки национал Кольо Станев ще играе

...
21-годишният халф и доскорошен младежки национал Кольо Станев ще играе
Коментари Харесай

Основен играч поднови договора си с Етър

21-годишният халф и досегашен юношески национал Кольо Станев ще играе за Етър и през новия сезон в Първа лига, оповестиха от клуба.

Двете страни подписаха през днешния ден контракт и Станев ще продължи да облича виолетовия екип. Предишният му договор с клуба изтече, само че по взаимно единодушие ще бъде удължен.
 
Кольо Станев е роден на 10 октомври 2001 година и е артикул на школата на Етър. Още от сезон 2017/2018 година е част от първия тим на " виолетовите ", като формален дебют направи едвам 15-годишен на 30 септември 2017 година в мача за купата на България сред Созопол и Етър, а на 1 септември 2018 година дебютира и в Първа лига в мача против Септември, извоюван с 2:0.

Станев, който бе определен в анкетата на почитателите за Футболист № 2 на етърци за последното състезание, стартира своя шести сезон в първия отбор на " болярите ".

Преди това Етър си обезпечи услугите и на голмайстора Мартин Тошев, който пък бе определен за № 1. Така великотърновският клуб резервира в състава си всички играчи от челната тройка в анкетата на последователите (трети бе халфът Николай Янков).

И трето ново попълнение в Етър бе привлечено от Лудогорец. Това е Владислав Найденов, който е със статут на преотстъпен от " орлите " чартърен до края на шампионата.

Владислав Найденов е роден на 29 ноември 2001 година във Враца и играе като ляво крило. От 2014 година е в школата на " орлите ", като за последните три сезона натрупа в дублиращия отбор сериозния актив от 92 мача с 23 гола. В първия тим на Лудогорец дебютира на 26 май 2021 година против ФК ЦСКА 1948.

Найденов към този момент се включи в подготовката на " виолетовите " за новия сезон, дружно с другите двама, преотстъпени през вчерашния ден от Лудогорец - Илкер Будинов и Дамян Христов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР