21 български футболни фенове прекараха нощта в полицейски упрвления на

...
21 български футболни фенове прекараха нощта в полицейски упрвления на
Коментари Харесай

Арестуваните в Скопие фенове на Левски няма да получат обвинения

21 български футболни почитатели прекараха нощта в полицейски упрвления на Скопие. Те бяха арестувани преди мача сред " Шкупи " и " Левски " в столицата на Северна Македония. Срещу нито един от тях няма да бъде повдигнато обвиняване. Приятели на наръгания с нож последовател пък молиха държавното управление на България да спомага за превозването на настанения в университетската болница " Свети Наум ".



Мачът сред " Шкупи " и " Левски " оправда упованията, че ще бъде високорисков. Напрежението към гостуващата синя агитка стартира още на границата и продължи часове след последния съдийски сигнал. 21 българи бяха арестувани за нарушение на публичния ред в Скопие, а един беше намушкан с нож. Последва реакция от премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, който прикани спортът и политиката да не се смесват.



Част от българските почитатели бяха арестувани директно преди да влязат на трибуните на стадион " Тодор Проески ", откакто се оплакаха от отношението на охранителите и стюардите към тях. Това докара до конфликти с жандармерията и съществено напрежение към час преди дуела. В ранния следобяд през днешния ден арестуваните бяха освободени. Срещу нито един от тях няма повдигнати обвинявания.



Парите за санкциите за нарушение на публичния ред бяха събрани от последователите на " Левски ", които над 3 часа след края на мача останаха на стадиона в символ на митинг против отношението на полицията в Скопие.

Тони Бончев: Проверките са по-сериозни, в сравнение с да влезеш в Народното събрание съгласно мен. Два пъти служители на реда, два пъти стюарди. На границата - кучета. Това не е обикновено.

Лъчезар Марваков: Взимат се слушалки, взимат се зарядни за телефони, просто малко несериозно и пресилено наподобява всичко. Между другото споделиха, че е рисково, а в случай че пътуваме сами - може да хвърлят камъни. Разбрах, че и това се е случило.

Българска национална телевизия: Усети ли се враждебна конюнктура против вас?

- Да, да. И на стадиона и отвън стадиона.

Българска национална телевизия: На кого го отдавате всичко това, имаше ли някакви провокации от страна на домакините и така нататък?

Марио Алексиев: Не, може би на общоприетоо - политическото напрежение сред двете страни.



Намушканият почитател на сините, който претърпя незабавна интервенция в университетската болница " Свети Наум " се възвръща. Той и пътуващите с него бяха нападнати в албанския квартал " Чаир ". Приятелите му упорстват българското държавно управление да спомага при превозването му назад у нас. Вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски съобщи, че нападателите към този момент са разпознати.

От ПФК " Левски " излязоха с позиция по отношение на събитията в Скопие. Написаха, че поддържат всички последователи, наранени при случаите и че всички сигнали за провокации от страна на уредниците на срещата са предадени на местнте органи и представителите на УЕФА.

По тематиката работят: Радостин Любомиров, Иво Никодимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР