2021-а е годината на женския волейбол, искам момичетата да се

...
2021-а е годината на женския волейбол, искам момичетата да се
Коментари Харесай

Любо Ганев: Трябва да подобрим сервиса

2021-а е годината на женския волейбол, желая девойките да се усещат обгрижвани

Президентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев уточни сервисът, като един от детайлите, на който националния ни отбор би трябвало да акцентира и да усъвършенства. Легендата обаче е безапелационен, че даже и в това си положение, лъвовете могат да завоюват и четирите мача от европейската подготовка в Израел. Съставът на Силвано Пранди отпътува довечера за Тел Авив с полет през Истанбул, след което го чакат 50 километра преход с автобус до Хадера. Там трикольорите ще срещнат по два пъти домакините и Австрия от 13-и до 17-и. спечелилият в групата и 5-те най-хубави втори тима от всички 7 потока ще вземат визи за европейското в Полша, Чехия, Естония и Финландия.

„ Отборът е квалифициран, гледах и четирите мача със Северна Македония и виждам голямото предпочитание да отидат и да завоюват тази подготовка. Контролите бяха значими, тъй като треньорският щаб опитва доста състезатели, някои от които за пръв път. Като цяло играхме добре. България доста рядко играе такива квалификации и би трябвало да изиграем тези четири мача съсредоточено и да ги спечелим всички. Защото всеки гейм и победа носят точки за ранглистата, от която ще се дефинира кои са тимовете, които ще играят квалификации за Париж 2024. Резерви виждам в сработването на играчите. С връщането на Ники Николов блокадата се усъвършенства сензитивно, а това е детайл, който постоянно е бил значим за нас. Резерви има и на начален удар. В интервала сред 2008 и 2010 имахме непроменяемо трима играчи в Топ 10 на сервис. Сега, в случай че имаме един, е триумф. Имаме реализатори – Скримов, Цецо, Ники, само че би трябвало да понижим броя на грешките. Защото със мощна обсада и добър сервис си решаваме доста от проблемите”, проучва пред Българска национална телевизия Любо Ганев.

Относно положението на федерацията той съобщи: „ Къщата ни сигурно е по-подредена, имаме хора, които дават отговор по посоки, удовлетворен съм от безусловно всички. Доста неща свършихме, пред довеждане докрай сме на единната методика за подготовка при подрастващите. Всички треньори ще минат на категоризация и ще имат годишни лицензи, тъй че много неща продължаваме да вършим. Силвано Пранди ще продължи да оказва помощ в тази посока. Но тази година акцентът е върху женския волейбол. Имаме доста надпревари, шампионат от Златната лига, финалите, които ще са тук през юни, а в средата на август имаме европейско състезание. Трябва да създадем всичко, с цел да може този тим да бъде запомнен, да вдигнем известността, тъй че нашите девойки да се усещат обгрижвани по този начин, както и мъжете”. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР