2020 година трябваше да е нещо голямо за Япония. С

...
2020 година трябваше да е нещо голямо за Япония. С
Коментари Харесай

Да спасиш бирата: Пивоварна в Япония превръща непродадено пиво в джин

2020 година трябваше да е нещо огромно за Япония. С Летните олимпийски игри, които трябваше да се проведат в Токио, островната страна щеше да посрещне 40 милиона туристи. Но Ковид-19 отсрочи Олимпиадата, а стопанската система беше изправена пред съществени компликации.

С осезаемото ограничение на ресторантьорския бизнес, продажбата на бира в Япония е спаднала с 26% през първата половина на годината. А това е огромен проблем за дребните локални пивовари.

Сред тях е и компанията на Исами Йонеда, който е началник на процеса по филтрация в една от тях - Kiuchi Brewery. Затварянето на питейните заведения и секването на търсенето за експорт, производителят натрупа големи ресурси от бира, която няма кой да купи. А пивото стартира последователно утежнява качеството си и да става още по-непродаваема.

Това принуждава компанията да вземе едно нетрадиционно решение - да преработи непотребната бира в различен тип алкохолна напитка. През април от Kiuchi Brewery пускат своята акция " Спаси бирата ", като оферират на питейни заведения и пивовари в Токио да трансфорат непродадената си бира в артикул, който няма период на валидност - джин.

По думите на Йонеда преправянето на пивото в различен алкохолен артикул не е иновация. Компанията, в който той работи, от години употребява бира, с цел да прави специфичен ликьор, а в предишното са опитали и с изработката на ликьори на основата на джин.

Повечето джинове се вършат на основата на житни култури, като ечемик, ръж и пшеница. От тях се прави каша, която се оставя да ферментира, след което продуктът минава през една филтрация до достигането на неутрална спиртна напитка. След това тя се дестилира повторно, като тогава се прибавят хвойна и други артикули, които придават характерния за джина усет.

Приз потреблението на бира се прескача първия стадий на ферментацията и непосредствено се пристъпва към филтрация на алкохолната напитка.

В случая с Kiuchi Brewery те оферират на питейни заведения да им изпратят най-малко 20 литра неизползвана бира, която по-късно им връщат под формата на джин. От компанията съумяват да създадат 8 литра джин от всеки 100 литра бира.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР