„2020 е тъжна година. Заради заразата, но много по-тъжна заради

...
„2020 е тъжна година. Заради заразата, но много по-тъжна заради
Коментари Харесай

Георги Каприев: Налице е пълен разпад на човешка солидарност



„ 2020 е тъжна година. Заради болестта, само че доста по-тъжна поради суматохата и страха, всети около нея. Година на сложни и тежки размишления за характера на европейското човечество, показващо тежки контузии, тежки неналичия, тежки дефицити на човешко качество ... Налице е цялостен разпад на човешка взаимност “. Това сподели пред БНР философът проф. Георги Каприев.

Той уточни, че в Европейския съюз има 17 вида разнообразни ограничения, което подсказва, че се прави умишлен опит за опит върху способността на европееца да поеме върху себе си тоталитарна тежест :

„ Оказва се унизително всеобща тази подготвеност. Много елементарен отвод, въодушевен тук-там . По прилика се доближаваме до събития в края на 20-те години на ХХ век, които не ми харесват “.

В предаването „ 12+4 “ проф. Каприев добави:

За мен главният смисъл от митинга беше освобождение от политическия боязън . Едно отваряне на очите. Чувствам се персонално афектиран от равнището на политическата неначетеност и неуважение на човешкото... Първото, което би трябвало да създадат опозиционните на ГЕРБ сили, е да очертаят своята физиономия “.

Философът изрази вяра за 2021 година:

Надявам се това да е естествена година, тъй като това, което ми се предлага в този момент като нова нормалност, е радикална аномалия “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР