2019 година обследвахме целия участък. Възложихме изготвянето на технологичен проект,

...
2019 година обследвахме целия участък. Възложихме изготвянето на технологичен проект,
Коментари Харесай

След средата на септември започва ремонт на отсечката Стара Загора - Чирпан на АМ Тракия

2019 година обследвахме целия сектор. Възложихме правенето на софтуерен план, който към този момент е утвърден от Института по пътища и мостове. В момента се остойностява - към 60 млн., като Агенцията и Автомагистрали ЕАД имат готовността след средата на септември да стартират действия в избрани сектори по този път от 156 до 208 км на Автомагистрала "Тракия ". Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия ръководителят на АПИ Георги Терзийски.

Той изясни, че ремонтните действия ще стартират през септември, с цел да не се затрудни летният отпускарски трафик. Те ще се правят поетапно, като се стартира с платното в посока Бургас.

На 1 юли завършиха ремонтите на петте виадукта на Автомагистрала "Тракия ". "Изцяло обновихме асфалтовата настилка сред секторите, с цел да облекчим летния трафик към южното Черноморие. По същата причина, пуснахме с краткотрайна организация на придвижването и обхода на Поморие, което също облекчи пътуващите по направлението Бургас - Слънчев бряг ", сподели още Терзийски.

На Автомагистрала "Хемус " обаче ремонтите по оборудванията след тунел "Витиня ", както и тръбата в посока София във Витиня, ще продължат през целия летен сезон. "Неудобно ще е за водачите, само че това са безусловно наложителни поправки, защото има непрекъснати градивни изненади от построяването на оборудването в тунел "Витиня ", изясни ръководителят на АПИ.

Терзийски изясни, че се е наложило препроектиране и обезпечаване на по-сериозни средства за ремонт. В момента сметката е към 40 млн. "До края на годината би трябвало да бъде приключен ремонтът на тръбата, както и на секторите след нея - двата виадукта, които също не са ремонтирани от построяването си преди 30 години. Цялостно ремонтът на "Витиня " с двете уреди и тръбата ще възлезе на 60 млн. лева ", заключи той.

Независимо от това, че срокът за правата Белокопитово - Буховци е 2021 година, строителите работят интензивно и тези 16 км чакаме да бъдат приключени до края на 2020 година, добави Терзийски.

Усилено се работи и по новите сектори на "Хемус ".

В момента се преглеждат няколко разновидността на идейния план за автомагистрала "Черно море ", след което ще се пристъпи към действане на определения към този момент подобен.

Терзийски изясни, че на 9 км на Автомагистрала "Струма " сега се правят довършителните укрепителни работи, които са почнали още през 2018 година. Довършва се укрепването на откосите, като придвижването е ориентирано в другото платно. До 30 октомври ще завърши това подсилване. Усилено се работи и по укрепването на срутищата на пътя за Рилския манастир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР