2018 година – 12-тата година от основаването на ГЕРБ -

...
2018 година – 12-тата година от основаването на ГЕРБ -
Коментари Харесай

2018 година – кратко и ясно

2018 година – 12-тата година от основаването на ГЕРБ - беше повече от прелестна.
В началото беше европредседателството!
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ни напомни, че сме наследници на Спартак, само че някои са наследници на Спартак-Москва.
Банкерът Цветан Василев съобщи в изявление, че Пеевски носил по 100 000 всеки месец на основния прокурор. След изключването на камерите Василев проплакал, че в случай че и той правел месечни вноски, в този момент нямало да е заточеник в Белград.
През февруари се разбра, че София ще гори боклуците. Хората се чудят – разделно ли ще се горят – настрана ГЕРБ, настрана Българска социалистическа партия и настрана патриотите…
През този месец Доган незабавно привика елита на Движение за права и свободи в сараите си. Зли езици настояват, че след такава среща, за по-сигурно,някой спи в турското посолство...
Търговците бяха зарадвани, че още веднъж би трябвало да сменят касовите си апарати. Новите машинки ще бъдат вързани не с Национална агенция за приходите, а с ГЕРБ!
Президентът Радев изненада с положителната си спортна форма като направи коремно премятане. За да не остане по-назад Бойко го последва. Знаете ли по какъв начин Бойко прави коремно? Застава под лоста и Земята се завърта към него.
Следващите дни се вълнувахме от показния арест на кмета на Младост Десислава Иванчева. Държаха я часове на улицата и без юрист. Според адвокати, от каузи в Страсбург, Иванчева ще изкара повече пари, в сравнение с би могла от подкупи.
В Съюз на демократичните сили се сбиха. В синята партия не е имало подобен пердах от времето, когато Първанов натупа Петър Стоянов на изборите.
Двама пандизчии избягаха през входа на пандиза. Преследвани от чистачка. Кратко социологическо изследване сподели, че в случай че чистачката на пандиза направи партия, 90% от хората ще гласоподават за нея. Тя е единствената, която гони нарушителите!
Не ни се размина и скандал с качеството на храните у нас и на запад. Омбудсманът Мая Манолова съобщи: " Клаус от Берлин и Иван от София ще ядат идентична шунка! " Така е, само че шунката първи ще я яде Клаус от Берлин!
На „ Евровизия “ България зае 14 място. Много хора оповестиха, че това е позор и срам, в това време не ги интересува, че по независимост на словото сме не на 14, а на 111 място.
През май Бойко Борисов се срещна с папата. Щастливи сме, че тази среща ще остане в историята, разказана от Мадам В. След оралната еквилибристика на въпросната дама, няма какво повече да се добави.
Следващите дни ни донесоха рестарт на Белене. По-злопаметните ни напомнят, че Борисов беше нарекъл Белене „ мочур “, само че всичко тече, всичко се трансформира. Според някои експерти АЕЦ Белене е като Борисов - рисков е за българите и ни коства няколко милиарда!
Юни е месецът, когато е рожденият ден на нашия Вожд и Учител – Бойко Борисов. За празника той получи толкоз блага честитка от Волен, която засенчи и мадам В. Затова се анулира 14 февруари като Ден на влюбените – Свети Валентин. Вече ще се чества на 13 юни и ще се назовава „ Свети ВОЛЕНтин “
Порои заляха София, наводниха улици и метрото. Кметът Йорданка Фандъкова реагира изцяло съответно и разгласи по-евтин пояс за цялата градска мрежа!
Горещият юлски месец ни изненада с пердах измежду патриоти Касабов и Сидеров. Хора, осведомени с българската политическа реалност, настояват, че патриотите, когато и да ги набиеш -
все е късно, колкото и да ги биеш - все е малко!
Случва се от време на време да се срамим от българските политици. Не е подобен казусът с ръководителят на Народното събрание, която разграничава Пекин от Виетнам. На 22 юли тя посрещна музикантите от Iron Maiden с фанелка на „ Тakethat “ и думите: " Много одобрявам вашата ария " Бохемска рапсодия "!
През летните месеци гръмна новината, че министър председателят Бойко имал гръцки остров. Естествено, оказа се, че това е лъжлива вест и министър председателят се измъкна " ни лукойл ял, ни лукойл мирисал "!
Август беше време за отмора и море. Почина Търговския указател, а морето беше цялостно с мазут. За благополучие събраха мазута от морето и с него, и малко въглища, подкараха комерсиалния указател!
Затова се отсрочва премиерата на кино лентата " Смъртта на Търговския указател " … до идната му дискова херния!
Отпускарският месец сподели и разликите сред нас и румънците. Северните ни съседи още веднъж излязоха по площадите, а ние, българите, гордо се тагвахме от " Айляк бар "!
Сагата с парцелите на царя не свършва като индийски сериал. Симеон още веднъж си изиска дворците. Според адвокати това, царят да си желае парцелите е все едно Жени Живкова да си желае жилищата на Управление безопасност и охрана (Пето управление н.
В Министерство на вътрешните работи влезе нов министър – едно познато Лице. На церемонията новият министър се разчуства и просълзи. Редовите служители на реда обявиха, че от този ден родното МеВеРе към този момент се назовава Ме Ве Рев!
Имаше и още една вест с участници органите на реда. Полицаи арестуваха публицисти от по време на работа и ги закопчаха с белезници. В учебниците по математика за трети клас се появи следната задача: С какъв брой белезници се написа изречението: " Журналист на Бивол взима изявление от Иванчева "?
Азис ни зарадва с нов клип, в който взе участие и актрисата Цветана Манева. Културната общественост беше потресена. Фики и Галена са възмутени от клипа с Цветана Манева. Не могат да схванат по какъв начин Азис е " паднал " толкоз високо!
Корнелия Нинова извади депутатите на Българска социалистическа партия от Народното събрание и ги прати при народа. Последният път, когато комунистите отидоха при народа, направиха Национализация!
Една заран през есента се събудихме с новината, че е извършена акция в хотел Маринела. След като там бяха открити доста кутии от обувки, цялостни с пари, на вратата на хотела беше залепен стикер " Този обект се охранява от ГЕРБ "!
Запознати с финансовите каузи на ръководещите настояват, че парите в кутиите от обувки са нищо. В къщата в Банкя имало кашон от ледник. (Хладилникът е в къщата в Барселона...)
Септември беше и месецът, в който Ахмед Доган закупи Топлоелектрическа централа Варна. Тази вест националният талант разяснява по този начин:
„ АЗ гласоподавам!
ТИ псуваш!
ТОЙ ръководи!
НИЕ мълчим!
ВИЕ емигрирате!
ТЕц Варна! “
Последва абсурдът с репортера на „ Господари на ефира “, който беше уволнен. Екипът на господарите преговаряха с Кристиано Роналдо, тъй като по-хубаво падал.
В цяла авантюра се трансфораха софийските поправки. Ремонтът на бул. „ Граф Игнатиев “ е на път да бие върха на Кьолнската катедрала, строена 600 години. Важното е, че всичко ще бъде красиво и сиво. Столичани се събраха пред кметството и скандираха: „ Госпожо Фандъкова, благодарим ти за най-хубавото комедийно шоу " РеМонти Пайтън! "
Заговори се за предварителни избори и за възможна партия на президента. По закон той няма право да прави политическа партия, най-вероятно партия ще си направи Първата дама. Така се обрисува идната коалиция да е Българска комунистическа партия – Бойко, Корнелия, Първата дама.
Скандално и ненадейно спря лъчение телевизия Алфа. С това прекъсване България падна на 112 място по независимост на словото. Питайте държавното управление за какво?
Наближаваше промяната на часовото време и започнаха мнения, че тези смени би трябвало да спрат, кое време ще изберем – лятното или зимното… Едно е ясно - в случай че изберем лятното часово време, вестниците ще пишат: " Бойко ни даде постоянно лято ". Ако изберем зимното, заглавията ще бъдат: " Заради премиера ще си поспиваме повече ".
Следващото разтърсващо събитие пристигна от Агенцията за българите в чужбина, която продавала паспорти по 5000 евро. За да потушат абсурда, от организацията оповестиха промоция - в случай че си купите български паспорт за 5000 лева, получавате гратис три прекосявания през летището без инспекция.
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков предложи да се вършат единствено позитивни филми и сериали. Ако това се одобри, няма да има нито един български филм по автентичен случай.
Последва новината, че скачат налог здания и такса боклук. Българските гласоподаватели бяха много ядосани от това и някои от тях имаха смелостта да заявят, че, с цел да има правдивост, би трябвало да се вдигне налог здания и в Барселона!
Единствено Валери Симеонов се осмели да попита за какво Ахмед Доган има защита и му дадоха отговор, че към този момент не е вицепремиер.
Симеонов в действителност сдаде поста на… шефката на кабинета си. Промените бяха направени единствено и единствено да се резервира обединението и властта. Политически анализатори настояват, че абревиатурата на партията на Валери НФСБ не значи Национален фронт за избавление на България, а Национален Фронт Стани Богат.
Премиерът Борисов се възмути, че всеки ден са обсадени и им демонстрират междинни пръстове, а социологическите изследвания сочат, че по този начин ще се гласоподава за ГЕРБ на идващите избори - със междинни пръстове!
Следващите дни ни донесоха новината, че финансофият министър живее в жилището на другар. Това разсъни някои спорни мисли – Борисов твърди, че страната в никакъв случай не е била по-добре. Обаче финансовият министър е безприютен и живее у едни другари.
На летище София хванаха патриота Ангел Джамбазки с револвер. След залеза на Митьо Пищова, към този момент имаме заслужен негов заместител – Геле Пищовчето.
Буден жител снима кола на НСО да кара в насрещното. Естествено, никой не повярва, че в колата е била Първата дама и че тя е предиздвикала сътрудниците да нарушат правилника, с цел да отиде до обичания с имагазин. За да не упрекват Първата дама в корист с власт, президентът издаде декрет и НСО към този момент не значи „ Национална работа защита “, а „ Национална Служба Обувки “.
След всичките тези радостни и занимателни случки, ни се стовари и една неприятна вест – очите на статуята на Самуил угаснаха вечно. Това стана откакто видяха ремонта на Графа.
Световната вест от последните дни е митингът на жълтите жилетки във Франция. Нашият министър председател Борисов е повече от спокоен, тъй като знае, че българинът не облича жълта жилетка даже, когато сменя спуканата си гума на пътя.
Естествено и у нас имаше митинги. Протести против опозицията. Строители стачкуваха с тежките си машини против контрола на работата им и рецензиите към тях. Всички се убедихме, че те работят съзнателно и прецизно, че е обикновено ограничаването на автомагистралата да е 90 километра в час, и тъкмо тогава автомагистрала „ Марица “ най-нагло и безконтролно пропадна. Отново!
Такива бяха събитията от 2018 година! Една прелестна и щастлива година.
С неспокойствие чакаме 2019 година - 13-тата, съдбовната година на ГЕРБ. Добре, че смелият и умен наш министър председател не е религиозен и не носи червен конец на ръката си. Да чукнем на дърво!

Автор: Калинка Тодорова, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР