2017 г. беше нелека, но и успешна за Стара Загора.

...
2017 г. беше нелека, но и успешна за Стара Загора.
Коментари Харесай

Живко Тодоров: 2017 г. беше нелека, но успешна за Стара Загора

2017 година беше нелека, само че и сполучлива за Стара Загора. Започнахме осъществяването на всички планове, финансирани по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. През идващите месеци ще възобновим центъра на града и парк „ Митрополит Методий Кусев ”. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров на последната си за годината среща с публицисти.

Той добави, че преди дни е подписан контракта с Управляващия орган по оперативна стратегия „ Региони в напредък ” за създаване на четвърта лента на моста, свързващ града и индустриалната зона. С осъществяването на плана ще се основат съществени неудобства за хората, тъй като придвижването в региона ще бъде спряно и ще се създадат обходни направления, само че ще се реши казусът със тапите в пиковите часове.
През идната година ще бъде въведено видеонаблюдение в Стара Загора и система за автоматизирано таксуване в градския превоз. Предстои да бъде осъществен ремонт на концертната зала в Синдикалния дом. Изцяло ще бъде освежен кв. „ Самара 1 ”, закритата лекоатлетическа писта и постройката, в която се намира тя. В бюджета ще бъдат заложени средства за дотъкмяване на Музей „ Литературна Стара Загора ”, с цел да бъде пуснат в употреба.

„ Работим интензивно по създаване и на Индустриална зона „ Загоре ” и мисля, че през новата година ще притеглим нови вложители. Не мога да изброя всичко направено, само че считам, че с всяка минала година Стара Загора се трансформира към все по-добро ” – сподели Живко Тодоров.

През 2018 година Общината ще разгласи конкурс за планиране на Многофункционална спортна зала в новия парк „ Артилерийски ” с потенциал към 4000 места. Ще бъде осъвременен и Руският пазар.
През новата година ще бъдат облекчени над 50% от предлаганите от Общината 160 услуги за жители и компании.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР