2017 е една от най- успешните за туризма на Македония.

...
2017 е една от най- успешните за туризма на Македония.
Коментари Харесай

Ръст от 20% на българските туристи очакват в Македония през 2018-а

2017 е една от най- сполучливите за туризма на Македония. Югозападната ни съседка  отбелязва 17 % растеж на общия брой чуждесттранни туристи, които доближават милион, и нарастване на нощувките с 13 на 100 - до 7 милиона.  През последните 5 години приходите от туризъм порастват постъпателно и за 2017-та нарастването им е сред 5 и 7 % по отношение на миналата година. Най-многобройни са турските туристи, има и доста гости от Сърбия, Холандия, Полша и Албания, със удовлетворение отбелязва Люпчо Яневски - шеф на Агенцията за промоции и поддръжка на туризма в Република Македония. 
В югозападната ни съседка чакат растеж от 20 - 25 % на българските туристи през тази година. Основания за това дава обстоятелството, че през последните 5 години се вижда нарастване на пътуванията от България, като българите са в топ 5 на туристите, посещаващи Македония. Най-голям интерес за българите съставляват манастирите в югозападната ни съседка, показва Яневски и напомя, че в страната има над 300 манастира, от които 120 могат да посрещат туристи. Гастрономията, природата и историята притеглят вниманието на феновете на туризма, като Охрид и Скопие са градовете, в които най-често гостуват българите. Една от значимите насоки за туризма, в които ще работят България и Македония е директна авиолиния, акцентира Люпчо Яневски:Според мен би трябвало да работим повече в тази посока и да има директна линия София- Охрид и Варна-Охрид. Към
 този миг са водени единствено първични диалози, само че се надявам през месец март да имаме контакти на по-високо равнище и от тази година или от следващата  - ние сме настроени позитивно, по-бързо да изпълним връзка и да понижим времето за пътешестване на 45 минути или час. 
Освен на всеобщите формия на туризъм Македония отдава значение и на различните форми, както и търси способи за привличане на туристи от далечни пазари, заказва още Яневски и добавя, че зимният туризъм ще бъде акцент в нова пет годишна стратегия за развиване на бранша. През тази година страната се промотира като " непозната туристическа дестинация " и по този начин ще бъде представяна на пазарите в Румъния, Германия, Словения, Италия и на още няколко, на които за първи път ще има рекламна акция. Повече по тематиката може да научите от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР