200 милиона лева са индустриалните инвестиции в Пловдив от началото

...
200 милиона лева са индустриалните инвестиции в Пловдив от началото
Коментари Харесай

300 милиона лева инвестиции ще привлече Пловдив до края на 2021 г.

200 милиона лв. са индустриалните вложения в Пловдив от началото на годината до момента, като до края на годината се чака те да станат 300 милиона лв., заяви в изявление за Радио Пловдив заместител - кметът Стефан Стоянов.

За съпоставяне през предходната година те са били 160 милиона лв.. След вчерашната среща с управлението на индийска компания в региона на високите технологии Стоянов разяснява, че е направенаа сериозна поръчка за вложения.

" Компанията е в топ 5 на складирането и организирането на данни, като има над 600 центъра в страната, което е немислимо за нас. Вчера беше цялото управление на компанията. Идват в града да влагат и през България да влязат на европейския пазар. Това са част от напъните на общината за привличане на вложители от Китай, Япония и Индия. До момента индийски вложения в града няма ", сподели заместител - кметът.

Според него Пловдив и районът са съумели да се възстановят от пандемичната 2020 година, като производствата са наели част от хората, които са останали без работа. Това е повода равнището на безработица да остане ниско. Той очерта две съществени трендове. Първата е, че най- огромните вложения са - КЦМ и Макском. Втората е, че има нова следкризисна вълна на задгранични вложения, най-вече от Европа.

" Очакваме привличане на вложители в производството на акумулатори, полупроводници и платки, към които светът демонстрира огромен интерес. Преговаряме с четири компании в региона на аутсорсинга, които иската да навлязат през Пловдив в Европа ", заяви Стоянов и добави, че за първи път вложител желае да закупи терен от 20 декара за цех, в който да работят единствено 40 служащи. " Скоро ще забележим много по- автоматизирани производства ", разясни той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР