200 души са се подписали в открито писмо до премиера

...
200 души са се подписали в открито писмо до премиера
Коментари Харесай

Екскурзоводи настояват за отпускане на безвъзмездна финансова помощ

200 души са се подписали в намерено писмо до премиера и отраслови министри, както и до медиите и омбудсмана, от името на екскурзоводите в България.

Те упорстват за намиране на механизъм за разпределяне на незабавна безплатна финансова помощ за екскурзоводите и планинските водачи за миналите шест месеца, защото, поради ковид, беше неразрешена тяхната активност, оповестява БНР.

Това е част от писмото:

" Пред вас е писмо, инициирано от неофициална група експерти – екскурзоводи, които сме придобили лиценз да упражняваме тази активност на територията на Р България.

Поводът да търсим Вашето внимание е очевидната индиферентност и липса на съответни ограничения и дейности от държавното управление, прекратило активността си на 11. Май 2021, посредством които невъзможността да упражняваме специалността си по време на пандемия да бъде обезщетена по този начин, както това беше направено за много други специалности и сектори от българската стопанска система.

Разбира се, ние оценяваме и признаваме обстоятелството, че интервала месец октомври 2020 r. – месец февруари 2021r., 6eше осъществено изменение на план BG16RFOP002-2.010-0002,,Повишаване на потенциала на МСП в бранш Туризъм посредством оказване на поддръжка за основаване и действие на Организациите за Управление на Туристическите райони “, който план е финансиран от Оперативната Програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 година Както може би сте осведомени, сумата по този план възлиза на 3 млн. лв. с включен Данък добавена стойност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР