20-ти март бе обявен за така наречения ден на Свободата

...
20-ти март бе обявен за така наречения ден на Свободата
Коментари Харесай

Отпадат повечето продивоепидемични мерки в Германия

20-ти март бе разгласен за по този начин наречения ден на „ Свободата в Германия “ – денят, в който множеството ограничения против Коронавирус пандемията отпадат. Вече не е наложително да имаш ваксина или тест, с цел да пътуваш във трен или да влизаш в затворени пространства. Маските отпадат на множеството публични места, наложителни остават единствено в превоза, в лечебни заведения и домове за възрастни хора.

След диалог с водачите на 16-те немски провинции немският канцлер Олаф Шолц сподели по-рано тази седмица, че решението на 20 март да отпаднат множеството ограничавания остава в действие, макар че сега има нов пик на инфектираните. Германия отбелязва по 300 000 новозаразени за ден.

„ Това не е добра вест, само че облекчаването на рестрикциите е целесъобразно, защото е реализиран висок брой на имунизирани в страната, множеството случаи минават леко и интензивните отделения не са претрупани “, аргументира се канцлерът.

От през днешния ден условието за носене на маски се анулира за учебни заведения и супермаркети, само че остава наложително за старческите домове и медицинските заведения. Шестнайсетте провинции ще имат пълномощията да постановат рестрикции, в случай че открият горещи точки, в които има повишен брой новозаразени и пациенти в лечебните заведения. Работодателите също към този момент са освободени от задължението да позволяват в офисите единствено имунизирани или тествани – това решение към този момент може да се взима или анулира от тях съгласно обстановката с болните във компанията.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР