20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати.

...
20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати.
Коментари Харесай

Племенницата на Ал Капоне: Чичо ми е бил гангстер, но не и чудовище - slava.bg

20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати. В разгара на Сухия режим, въведен в страната няколко години по-рано, градът на процедура е ръководен от мафията. Кървавите гангстерски войни за надзор на дистрибуцията на алкохол са ежедневие. Престъпният профсъюз е в основата на изнудвания, противозаконен хазарт, проституция, корупция и убийства.

Една фигура от подземния свят обаче се трансформира в същинска звезда. Мнозина го назовават "новия Робин Худ ", само че в действителност той е индивидът зад могъщата формация, която ръководи Чикаго. Той е Алфонс Габриел Капоне, по-познат като Ал Капоне - име, което провокира по едно и също време боязън и уважение.

Но както множеството неща в живота - всяка монета има две страни. Такава е и историята на Ал Капоне. В спомените на неговата племенница Диърдри Мари съществува единствено едрият чичо, който я учи по какъв начин се вършат най-хубавите италиански спагети.

"Винаги, когато Ал беше у дома, имаше въоръжена защита на предния и задния вход, както и по улицата. Като малко дете съм се чудила и баба ми постоянно им изнасяше храна, до момента в който ядяхме. Тогава започнах да се чудя какво става. А аз като вляза у дома, бях дребната принцеса - бях първото момиче в фамилията - и ми позволяваха да върша каквото желая. Започнах да подпитвам татко ми по въпроса и той все ми шъткаше, да не се тормозя, някой ден щял да ми опише. Но имах подозрения, че нещо е друго в семейство Капоне ", спомня си Диърдри Мари Капоне, племенница на Ал Капоне и прибавя пред:
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР