20 студенти от III курс на специалността Социална педагогика" от

...
20 студенти от III курс на специалността Социална педагогика" от
Коментари Харесай

Студенти от университет Проф. Асен Златаров“ посетиха Районния съд в Бургас

20 студенти от III курс на специалността " Социална педагогика " от бургаския университет " Проф. Асен Златаров " посетиха Районен съд - Бургас и участваха в открита среща - полемика с магистрати. Инициативата е част от сполучливо съдействие и осъществени срещи с младежите, с теоретичен началник, Мария Дишкова, създател на книги за възпитателните ограничения за деца.
Съдебният админ на съда, Стиляна Михайлова, показа дейностите на институцията в поддръжка на децата. Бъдещите обществени педагози посетиха профилираната " Синя стая ", предопределена за адаптирането на децата в правосъдни условия. Студентите се срещнаха и с опциите на медиацията, като процедура за извънсъдебно разрешаване на разногласия, по която сполучливо работят Окръжен и Районен съд - Бургас.
Съдия Асен Радев, показа текстове от закона, засягащи децата в правосъдното произвеждане, както и ролята на обществените педагози в правосъдни процедури, в които вземат участие малолетни и малолетни лица. На въпрос от студентите, доколко са настоящи оценките, които вършат обществените чиновници и вземат ли се под внимание, магистратът изясни какъв брой е значима ролята на обществения служащ, когато се засягат ползите на деца.
Съдия Мая Стефанова, дискутира със студентите Закона за ограниченията против малолетни и малолетни лица, наказателната отговорност, която могат и би трябвало да понесат, както и процесуалната роля на родителите. Обърна се внимание на разликите сред противообществени прояви и закононарушения.
Визитата на младежите в Районен съд - Бургас приключи с посещаване на наказателно-административно дело по предложение на Районна прокуратура - Бургас за освобождение от наказателна отговорност. Съдията - докладчик, Пламена Събева, отговаряше след съвещанието и на въпроси за наказателното произвеждане.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР