20-ият национален пресклуб на Българската телеграфна агенция ще бъде в

...
20-ият национален пресклуб на Българската телеграфна агенция ще бъде в
Коментари Харесай

Таня Христова за пресклуба на БТА в Габрово: Градът ни ще бъде още по-видим за света

20-ият народен пресклуб на Българската телеграфна организация ще бъде в Габрово.

Кметът на града Таня Христова и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев подписаха съглашение за даване на помещение в постройка в центъра на града – в квартал Шести сектор, където ще бъде новият народен пресклуб на организацията. Сградата е благосъстоятелност на „ Реставрация “ ЕАД и монумент на културата от локално значение, а в останалата част от нея е ситуиран Туристически информативен център – Габрово.

„ Това ще бъде 20-ият народен пресклуб на Българска телеграфна агенция в регионален център отвън столицата “, сподели генералният шеф на организацията Кирил Вълчев. До 2023 година Българска телеграфна агенция възнамерява да има национални пресклубове във всички 26 регионални градове отвън София, уточни Вълчев и добави, че подписването на това съглашение е образец за отличното съдействие сред Българска телеграфна агенция, Община Габрово и страната, в лицето на „ Реставрация “ ЕАД към Министерството на културата.

„ Изключително съм щастлива, че Българска телеграфна агенция най-накрая е в Габрово и градът ще бъде още по-видим за света посредством самодейностите, които се раждат тук. Благодарим за партньорството и имаме вяра, че то ще продължи да се развива и да се разраства “, сподели кметът на града Таня Христова.

„ Габрово е един от значимите и значими градове както за българското Възраждане, по този начин и за сегашното и бъдещето ни, сподели проф. Венелин Терзиев, изпълнителен шеф на „ Реставрация “ ЕАД. Той акцентира, че Габрово има своя значителен принос в историята и развиването на страната ни, и се надява, че ще има и своя културен, туристически и информативен принос в разпространяването на знанието, за това което габровци и хората от цялата област умеят.

„ Сградата, която е предоставена за прилагане на Община Габрово, съставлява част от архитектурното и историческото завещание на България. Радваме се, че тя се употребява за туристически информативен център, а в бъдеще и за седалище на народен пресклуб на Българска телеграфна агенция. Така всичко, което ще се случва в Габрово и района ще бъде потребно и налично както за ползвателите на Българска телеграфна агенция, по този начин и тези търсят характерното знание на габровци. Благодаря за отличното съдействието на госпожа Таня Христова и на господин Кирил Вълчев и “, добави Терзиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР