20-годишният компютърен специалист, арестуван във връзка с кибератака срещу системите

...
20-годишният компютърен специалист, арестуван във връзка с кибератака срещу системите
Коментари Харесай

Задържаният хакер пробил и сайта на МОН преди 2 години

20-годишният компютърен експерт, задържан по отношение на хакерска атака против системите на Националната организация за приходите, и преди е атакувал държавни институции, заяви bTV.

Още като възпитаник през 2017 година, арестуваният е пробил отбраната на уеб страницата на Министерството на образованието и науката.

Случаят тогава придобил и медийна гласност, като дори от ведомството поканили младежа да взе участие в процедурите по запазване и предпазване на информацията.

Към момента хакерът на име Кристиян работи в столична компания, която се занимава с тестване на сигурността на компютърни системи. Няма престъпно досие.

Продължава изясняването на детайлности към офанзивата против Национална агенция за приходите, в това число дали зад нея стои цялостен екип от хакери и дали им е оказал помощ вътрешен човек.

Припомняме, че по-рано през днешния ден комисар Явор Колев съобщи, че е арестуван бял хакер за теча на данни в Национална агенция за приходите.

Според някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф.Николай Радулов вътрешен човек е подпомагал офанзива в Национална агенция за приходите.

Малко по-късно в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов акцентира, че имаме неповторими вълшебници в IT сферата и съобщи, че желае хакерите да работят за страна. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР