20-годишният Бен Шелтън направи силно впечатление още през миналия сезон,

...
20-годишният Бен Шелтън направи силно впечатление още през миналия сезон,
Коментари Харесай

Изненадата на турнира Бен Шелтън: Бях се заклел, че няма да се занимавам с тенис

20-годишният Бен Шелтън направи мощно усещане още през предишния сезон, когато на Мастърса в Синсинати сервира сензация, елиминирайки тогавашния международен номер пет и предстоящ финалист на US Open Каспър Рууд. Американецът започва 2022-ра под номер 547 в международната класация, само че след превъзходните си изяви през годината, включващи три Чаланджър трофеи и още толкоз достигнати финали на шампионати от същата категория, в края на сезона Бен се изкачи до 108-ата позиция в света. 

Смятан за един от най-перспективните млади състезатели, Шелтън получи " уайлд кард " за тазгодишното Открито състезание на Австралия, където за следващ път засвидетелства своите безспорни тенис качества. Любопитното е, че всички гореспоменати резултати Бен реализира на територията на Съединени американски щати и пътуването му до Мелбърн е първият път, в който напуща границите на своята татковина. То обаче се трансформира в незабравимо преживяване за младока, който през вчерашния ден записа трета поредна победа на Аустрелиън Оупън и на следващия ден ще излезе на корта в търсене на място в четвъртфиналната фаза.

След триумфа си в третия кръг над локалния любим Алексей Попирин 20-годишният американец описа любопитна история от детството си, споделяйки по какъв начин не е имал никакво желание да се занимава с професионален тенис поради татко си Браян Шелтън, който е някогашен №55 в международната класация.

" През първите 12-13 години от живота си се бях заклел, че в никакъв случай няма да се занимавам с тенис. Това беше нещото на татко ми. Впоследствие обаче по някакъв непонятен за мен метод се влюбих в този спорт и се надявам, че ще имам една страхотна кариера ", сподели младокът по време на изявлението си на корта.

Относно това, че на 20 години за първи път взе участие на шампионат отвън родината си, Шелтън споделя още: Веднъж попитах татко си няма ли да играя на някои ITF съревнования отвън страната и той ме попита дали съм най-хубавият състезател в Съединени американски щати. Отговорих негативно, след което той каза:  " Тогава защо да ходим в друга страна, откакто не си най-хубавият състезател тук? ". Поглеждайки обратно, считам, че това беше много добър съвет и съм доста удовлетворен от това по какъв начин се развиха нещата за мен след това ".

Ben Shelton
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР