20-годишната Мария Гиздева, която уби рецидивиста Богдан Динев – Боньо

...
20-годишната Мария Гиздева, която уби рецидивиста Богдан Динев – Боньо
Коментари Харесай

Мария, която уби изнасилвача си, е в тежко състояние със започването на процеса

20-годишната Мария Гиздева, която умъртви рецидивиста Богдан Динев – Боньо Фаса, е в тежко положение със започването на процеса. Това разкри пред Lupa.bg юристът й Валентин Димитров. Момичето извърши закононарушението при самоотбрана преди 3 години, до момента в който 62-годишният престъпник се опитвал да я изнасили по най-зверския метод.
В четвъртък съда се е опитал да даде ход на делото, само че това не се е случило, тъй като съдът не се е бил произнесъл по всички точки от разпоредителното дело. Поради това магистратите насрочили дати 27, 28 и 29 октомври, когато процесът би трябвало да стартира всъщност.

Като очевидци ще бъдат разпитани 60 души. По делото са направени и 28 правосъдни експертизи, те ще бъдат показани от повече от 20 специалисти.
По решение на тричленния правосъден състав с ръководител Красимир Рачев съвещанията по делото се гледат при закрити врата.
Мария е на независимост, само че нуждата да влиза в правосъдна зала й върнало спомените и тя изпаднала в нова меланхолия, научи Lupa.bg. Жената се тормозила, че съдът може да не регистрира, че не е желала да извърши закононарушението, а е забила ножа в рецидивиста, до момента в който се е бранила от него.

Lupa.bg научи, че цяла Стара Загора следи случая и се чака при започване на процеса Мария да получи поддръжка от целия град. Хората били възмутени, по какъв начин може да съдят момичето, което без да желае наръгало в крайници изнасилвача си. По време на случая Гиздева е била ученичка, а в този момент я заплашват 12 години затвор, единствено тъй като се пробвала да се отбрани от зверско закононарушение.
Боньо Фаса, който излежал над 30 години години по пандизите, примамил ученичката в дома си, където почнал да я бие и насилва. Мария изясни, че направила убийството при опит за самоотбрана, защото възрастният мъж почнал да се гаври брутално с нея.

След закононарушението младото момиче единствено признава на ченгетата, че в уплахата си умъртвила изпечения нарушител.
Рецидивистът Богдан Динев е с голямо престъпно досие и над 30 години зад решетките – за изнасилвания, рекет, побои, палежи. Жените в Стара Загора бягали единствено при типа му. Причината била слабостта на бандита към по-младите девойки – пожелаел ли някоя, разбойникът прибягвал и до мощ.
Една от потърпевшите разкрива, че скочила от 4-я етаж, с цел да се избави от обезчестяване и останала неработоспособен.

Друго момиче забременяло след полово посягане от Фаса и абортирало, заради което към този момент не може да има деца. Трето момиче си спомня, че било подмамено да играят карти, когато Боньо я приклещил и опрял нож в гърлото й в кухнята.
Боньо споделя на Мария за щерка си Изабела, с която били скарани. Помолил ученичката да се срещне с наследницата му и да се опита да ги сдобри. С тази цел на съдбовния 25 юли след края на работния ден сервитьорката поела дома му на улица „ Чая “. Боньо не споделил на Мария, че щерка му не живее с него.

Двамата слезли на приземния етаж на порутената му къща. Сенунди по-късно Боньо заключил вратата и проснал Мария на земята. Извергът почнал да къса облеклата й и да я удра. Заплашил я, че ще й направи деца, до момента в който й удрял пестник. Същвеременно я заплашил да мълчи, с цел да не я убие. Мария обаче съумяла да докопа нож, който забила в слабините на насилника и побягнала.
Защитната версия на нейния юрист си остава неизбежна самозащита. 100-килограмовият изпечен нарушител бил неосъществим конкурент за 50-килограмовата ученичка.
Инфо: Лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР