20-годишен младеж успя да спре трамвай на столичният булевард „Граф

...
20-годишен младеж успя да спре трамвай на столичният булевард „Граф
Коментари Харесай

Трамвай без ватман потегли в София!


20-годишен юноша съумя да спре трамвай на столичният бул. „ Граф Игнатиев”, откакто видял, че транспортното средство не се ръководи от никого и се движи по инерция. За благополучие не се е стигнало до случай с пешеходец.

Докато Мануел Георгиев чака на спирката трамвай №12, вижда, че той стартира да се движи обратно. Вижда и че ватманът го няма. Тогава осъзнава, че би трябвало да работи бързо. Затова се затичва и съумява да скочи вътре.

„ Пробвах един от двата педала и го натиснах до дъно. Оказа се, че е спирачката и трамваят спря”, описа Мануел пред БТВ.

В транспортното средство е имало към 10 души, които са се уплашили.

„ Не се усещам воин. Направих това, което трябваше”, сподели младежът.

Началникът на трамвайното хранилище „ Банишора” Пламен Петров изясни, че ватманката обяснила, че й прилошало. Предположила е, че й е паднала кръвната захар и по тази причина слязла да си купи храна и напитка.

„ Става въпрос за човешка неточност. Нашето съмнение е, че трамваят не е бил наведен във всички системи за паркиране и овакантяване на работното място на лидера. Превозното средство е тествано преди излизане от хранилище и всичко е било наред”, изясни Пламен Петров.

По думите му на ватманите постоянно се постанова да слизат, с цел да отстранят зародила щета или да сменят трамвайните стрелки, когато се постанова. Има тъкмо открити правила и условия към тях по какъв начин да оставят транспортното средство. Липсва обаче открито предписание за слизане и пазаруване на храна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР